back to top
27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

27 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ εξουδετέρωσαν τον τον διοικητή του αρχηγείου της Χεζμπολάχ Σουχαίλ Χουσεϊν Χουσεϊνί, σε βομβαρδισμό στην περιοχή της Βηρυτού, σύμφωνα με ανακοίνωσή τους.

Αργά το βράδυ η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον στρατιωτικής βάσης στην περιοχή Γκλιλότ, κοντά στο Τελ Αβίβ αφιερώνοντας την επίθεση στη μνήμη του Χασάν Νασράλα.

Στη συγκεκριμένη τοποθεσία βρίσκεται η μεγαλύτερη βάση των υπηρεσιών πληροφοριών των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, καθώς και το αρχηγείο της Μοσάντ, υπογραμμίζουν οι Times of Israel.

Σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές, εκτοξεύτηκαν πέντε ρουκέτες από τον Λίβανο, ορισμένες αναχαιτίστηκαν και άλλες έπεσαν στο ύπαιθρο χωρίς να προκαλέσουν τραυματισμούς ή σημαντικές υλικές ζημιές.

Θα συνεχίσουμε να μαχόμαστε μέχρι την υλοποίηση των ιερών αποστολών μας, διαμήνυσε ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, στην πρώτη επέτειο της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου.

Η Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απομακρύνει αύριο μέσω θαλάσσης τους πολίτες της που έχουν ζητήσει να φύγουν από το Λίβανο.

Οι δυο μονομάχοι των εσωκομματικών εκλογών για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας ξεδιπλώνουν την στρατηγική τους ενόψει του 2ου εκλογικού γύρου . Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος μεταξύ άλλων και οι δυνητικές συμμαχίες με συνυποψηφίους που αποκλείστηκαν αν και οι αποκλεισθέντες του 1ου γύρου επιμελώς έχουν αποφύγει δημοσίως να τοποθετηθούν. Στο πλαίσιο αυτό, ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι συναντήσεις του Παύλο Γερουλάνου στις 11.30 με τον Νίκο Ανδρουλάκη στο γραφείο του στη βουλή και στις 13.00 με τον Χάρη Δούκα, επίσης στη Βουλή. Επαφές που γνωστοποιήθηκαν πάντως απο το επιτελείο του κ. Γερουλάνου επιχειρώντας να καταδείξει οτι κινείται στο προσκήνιο και όχι στο παρασκήνιο.

«Πρέπει να δοθεί βήμα στους ανθρώπους που αποδεικνύουν ότι μπορούν να προσφέρουν», δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης στο ΜΕΓΚΑ ερωτηθείς για το αν θα αποκτήσουν περαιτέρω αρμοδιότητες στο κόμμα οι συνυποψήφιοι που φαίνεται ότι είχαν απήχηση.

Ο κ. Ανδρουλάκης εμφανίσθηκε θετικός στη διεξαγωγή τηλεμαχίας που ζήτησε ο Χάρης Δούκας.

Μπορούμε να αλλάξουμε το μοντέλο εξουσίας, και στο ΠΑΣΟΚ και στη χώρα, είπε πριν από λίγο ο κ. Δούκας μιλώντας στον ΑΝΤ1. Ο κυριος Δούκας υπογράμμισε ότι λέει “όχι σε μια εκλογική συνεργασία με την κεντροαριστερά», ενώ τόνισε πως αν στο δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών του ΠΑΣΟΚ, αντί για εκείνον ήταν ο Παύλος Γερουλάνος, θα τον στήριζε.

Συνεδριάζει στην μια το μεσημέρι η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Επί τάπητος διαδικαστικά ζητήματα στον δρόμο για την εκλογή νέου προέδρου, καθώς και πρόταση να γίνει το συνέδριο και διαδικτυακά, γεγονός που αποτελεί νέο «αγκάθι».

Υπό έλεγχο η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο μετά τις 3 και μισή τα ξημερώματα σε σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του δήμου Αθηναίων στη συμβολή των οδών Μητροδώρου και Λεωφόρου Αθηνών στον Κολωνό.
Βαθύτερα θα βάλουν το χέρι στην τσέπη οι φορολογούμενοι το 2025, καθώς θα πληρώσουν πρόσθετους φόρους ύψους 2,47 δισ. ευρώ, φθάνοντας έτσι στα 68,7 δισ. από 66,24 δισ. που είναι φέτος, κάτι που συνεπάγεται με αύξηση κατά 3,7%. Αυτό προκύπτει από το προ σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του έτους 2025, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή

Εκτός ρύθμισης χρεών έμειναν 213.000 οφειλέτες που δεν αξιοποίησαν την ευκαιρία ευνοϊκότερης αποπληρωμής, στο πλαίσιο του νέου Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας. Αντίθετα, 25.000 ρυθμίσεις, συνολικού ποσού 125 εκατομμυρίων ευρώ, κατέστησαν ενήμερες και συνεχίζουν να ισχύουν και να εξυπηρετούνται.

Σε εξέλιξη από τα ξημερώματα έρευνες του λιμενικού και της Frontex στη θαλάσσια περιοχή του αεροδρομίου Ρόδου για τον εντοπισμό ενός ατόμου που αγνοείται μετά από την βύθιση τουριστικού σκάφους. Κατά τη διάρκεια των ερευνών περισυνελέγησαν 3 άτομα και αγνοείται ένα τέταρτο. Στις έρευνες συμμετέχουν και παραπλέοντα πλοία.

Αιματηρή συμπλοκή με έναν νεκρό στο κέντρο της Αθήνας. Λίγο πριν από τις 11 το βράδυ, στη συμβολή των οδών Χανίων και Πατησίων, αστυνομικοί εντόπισαν 28χρονο από την Αλβανία, αιμόφυρτο με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στον λαιμό. Το θύμα μεταφέρθηκε στον Ευαγγελισμό όπου και κατέληξε. Μια ώρα αργότερα εμφανίστηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα της Κυψέλης δύο αδέρφια, 17 και 19 ετών, επίσης Αλβανοί, δηλώνοντας πως είναι οι δράστες της επίθεσης και υποστηρίζοντας ότι το θύμα τους κακοποιούσε.

Με πρώτη στάση τα Ανω Πατήσια επανακυκλοφορεί από σήμερα το ειδικά διαμορφωμένο Van της ανακύκλωσης συσκευών Α.Ε σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων.

Η Μόσχα γνωστοποίησε σήμερα ότι διατηρεί διαύλους επικοινωνίας με το ΝΑΤΟ για έκτακτες ανάγκες και πως λαμβάνει υπόψη τον αυξανόμενο ρόλο των πυρηνικών όπλων στη νατοϊκή στρατηγική μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος προβλέπεται σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα