back to top
27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

27.7 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Βουλή: Με 159 «ναι» ψηφίστηκε το ν/σ του ΥΠΕΣ

Διαβάστε επίσης

Ψηφίστηκε επί της αρχής, μετά από ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησαν ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών με τίτλο «Ρυθμίσεις για τους χερσαίους συνοριακούς σταθμούς και την ενίσχυση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Επί 295 ψηφισάντων, 159 βουλευτές ψήφισαν «ναι», 128 βουλευτές ψήφισαν «όχι», ενώ 8 βουλευτές δήλωσαν «παρών». Μεταξύ των 159 βουλευτών που ψήφισαν «ναι» είναι και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Αθηνά Λινού και Χαρ. Κατσιβαρδάς.

Εν τω μεταξύ, στον κοινοβουλευτικό ορίζοντα αχνοφαίνεται δέκατη κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς με απόφαση των 9 από τους 14 συνολικά ανεξάρτητους βουλευτές ορίστηκε εκπρόσωπος τους ο πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Μιχάλης Χουρδάκης.
Στους «9» που υποστήριξαν την επιλογή Χουρδάκη συγκαταλέγονται οι προερχόμενοι από τους Σπαρτιάτες Γιάννης Δημητροκάλλης, Κωνσταντίνος Φλώρος, Διονύσης Βαλτογιάννης, Γιώργος Μανούσος, αλλά και ο πρώην γαλάζιος Μάριος Σαλμάς, η Αθηνά Λινού και η μητέρα του Μιχάλη Χουρδάκη, πρώην βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Αρετή Παπαιωάννου.

Ως γνωστόν πάντως, με δέκα βουλευτές συγκροτείται Κοινοβουλευτική Ομάδα με γραφεία, κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο και διάφορα άλλα προνόμια. Ένας ακόμη να προστεθεί στους «9» και θα πρέπει να θεωρείται θέμα χρόνου η δέκατη Κοινοβουλευτική Ομάδα.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα