back to top
25 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Τετάρτη, 9 Οκτωβρίου, 2024

Το πρόγραμμα Street Work θα συνεχιστεί το 2025

Διαβάστε επίσης

“Το πρόγραμμα Street Work θα συνεχιστεί το 2025 και όλες οι συμβάσεις θα ανανεωθούν” ξεκαθάρισε η Τζίνη Γεννηματά απαντώντας στον Κώστα Μπακογιάννη ο οποίος μιλώντας νωρίτερα στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου υποστήριξε ότι το πρόγραμμα Street Work και οι εργαζόμενοι σε αυτό είναι στον αέρα.

“Το θέμα έχει λήξει. Δεσμεύτηκε ο Δήμαρχος με ανακοίνωσή του ότι πρόγραμμα θα συνεχιστεί το 2025. Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με το γραφείο του γενικού και την ΕΕΤΑ κι έχουμε βρει τον οδικό χάρτη με τον οποίο θα βρεθούν τα χρήματα. Οι συμβάσεις θα ανανεωθούν όλες αφού ανανεώνεται το ίδιο το πρόγραμμα” σημείωσε ο κ. Γεννηματά εντεταλμένη σύμβουλος στον Τομέα Εθελοντισμού του Δήμου Αθηναίων.

Στο ίδιο πλαίσιο, η κ. Γεννηματά αναφερόμενη στο Πολυδύναμο Κέντρο υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά εγκαταστάθηκε πυρασφάλεια και καθαρίστηκαν τα υπόγεια του κτιρίου καθώς και ότι συνεχώς γίνονται απεντομώσεις. ” Υπάρχει μια παρεξήγηση με την προηγούμενη διοίκηση ότι χωράει 400 άτομα. Δεν χωρά 400 άτομα, είχαν βάλει κουκέτες. Η ΚΥΑ λέει ότι το κάθε άτομο πρέπει να έχει 6 τ.μ. Το μετρήσαμε με τους υπεύθυνους, οι οποίοι δεν άλλαξαν, και χωρά 205 άτομα” σημείωσε η δημοτική σύμβουλος Τζίνη Γεννηματά.

Μαρία Στρατηγάκη: Έχει εμμονή ο κ. Μπακογιάννης

Απαντώντας στα όσα υποστήριξε ο Κώστας Μπακογιάννης για το Κέντρο Έμφυλης Βίας, το Κέντρο Κακοποιημένων Γυνακιών και το Rainbow House η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ισότητας Μαρία Στρατηγάκη τόνισε:
“Το Κέντρο για την Έμφυλη Βία μετεξελίσσεται σε ένα νέο μοντέλο το οποίο μας έχει προτείνει το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Το Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών δεν έκλεισε. Μεταφέρθηκαν οι φιλοξενούμενες στις παιδικές εξοχές για καλύτερες συνθήκες για αυτές και τα παιδιά τους .
Το Rainbow House είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης της μελέτης ανακατασκευής και να σημειώσω ότι δεν βρήκαμε καμία οικονομική πρόβλεψη που θα καλύψει το κόστος της ανακαίνισης και της λειτουργίας. Aισθάνομαι ότι έχει μια εμμονή ο κ. Μπακογιάννης διότι αυτά τα έχουμε συζητήσει στο Δημοτικό Συμβούλιο, έχουμε βγάλει δελτία Τύπου”.

Μάγδα Μπουλούκου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα