back to top
21.5 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

21.5 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Παππάς: 5 στα 5 ψέματα για τον προϋπολογισμό – ΝΔ: Αν ξέραμε ότι θα απαντήσει στα 5 σημεία θα είχαμε αναφερθεί σε 13

Διαβάστε επίσης

«Αν ξέραμε ότι θα απαντήσει ο κ. Ν. Παππάς στα 5 σημεία για το νέο προϋπολογισμό θα είχαμε αναφερθεί σε 13» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ, Νίκος Ρωμανός, σχολιάζοντας το σχετικό βίντεο που ανάρτησε ο επικεφαλής του ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς.

«Σήμερα είδαμε τον διορισμένο από τον έκπτωτο κ. Κασσελάκη, Πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παππά να προσπαθεί να παραστήσει τον κανονικό Πρόεδρο του κόμματος, αναρτώντας βίντεο» τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ και προσέθεσε:

«Αν ξέραμε ότι θα απαντήσει εκείνος στα 5 σημεία για τον νέο προϋπολογισμό, θα είχαμε αναφερθεί σε 13 για να τον διευκολύνουμε».

Νωρίτερα για πέντε «ψέματα» σχετικά με τον προϋπολογισμό κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς, δίνοντας τις δικές του απαντήσεις. Σε βίντεο που δημοσίευσε – απάντηση σε χθεσινή ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα του πρωθυπουργού – ο κ. Παππάς αναφέρει ότι «ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζουν πολιτική μνημονίων χωρίς μνημόνια» καλώντας τον σε εκτενή συζήτηση στη Βουλή.

Αναλυτικότερα, ο κ. Παππάς αναφέρει:

«Υπάρχουν 5 πράγματα που θέλει ο κ. Μητσοτάκης να ξέρετε για τον προϋπολογισμό. Υπάρχει και η αλήθεια.

1. Κάνει καλό στην τσέπη σας, μόνο αν είστε τραπεζίτης ή ιδιοκτήτης εταιρείας ενέργειας. Πληρώνουμε με αυτόν τον προϋπολογισμό 2,5 δισ. περισσότερους φόρους. 1,5 δισ. περισσότερο στο ΦΠΑ και 1 δισ. περισσότερο στον φόρο εισοδήματος. Όσο για την αγοραστική δύναμη; Είμαστε οι τελευταίοι στην ΕΕ.

2. Το δημόσιο χρέος το ρύθμισε η δική μας διακυβέρνηση. Ο κ. Μητσοτάκης το έχει αυξήσει κατά 50 δισ. ευρώ. Ξέρετε πολλούς νοικοκυραίους που ξεπουλάνε τράπεζες, λιμάνια, υποδομές για να καλύπτουν τις τρύπες;

3. Η αλήθεια είναι ότι οι εισαγωγές είναι πολύ περισσότερες από τις εξαγωγές και η διαφορά τους, τα τελευταία χρόνια, έχει πιάσει ρεκόρ.

4. Η αλήθεια είναι ότι πληρώνουμε από την τσέπη μας το 35% των δαπανών υγείας, ότι έκλεισαν 200 σχολεία και ότι κάηκαν από το 2021 τέσσερα εκατομμύρια στρέμματα. Χρειάζεστε κάτι άλλο;

5. Ο κ. Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία εφαρμόζουν πολιτική μνημονίων χωρίς μνημόνια. Άλλες χώρες αναζητούν δημοσιονομικό χώρο για να έχουν ανάπτυξη».

«κ. Μητσοτάκη 5 στα 5. Μήπως να έρθετε στη Βουλή να τα πούμε;», αναφέρει καταληκτικά

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γιώργος Κατσίγιαννης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα