back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, 2024

Κρεμλίνο: Fake News ότι Βορειοκορεάτες στρατιώτες πολεμούν στην Ουκρανία

Διαβάστε επίσης

Το Κρεμλίνο απέρριψε τους ισχυρισμούς της Νότιας Κορέας ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να έχει στείλει στρατιωτικό προσωπικό προκειμένου να βοηθήσει τη Ρωσία εναντίον της Ουκρανίας και μπορεί να εξετάζει μια μεγαλύτερη ανάπτυξη.

Ο υπουργός Άμυνας της Νότιας Κορέας Κιμ Γιονγκ-χιουν δήλωσε αυτή την εβδομάδα πως «υπάρχει μεγάλη πιθανότητα» η Βόρεια Κορέα να αναπτύξει στρατεύματα για να βοηθήσει τη Ρωσία στον πόλεμο με την Ουκρανία.

Ο Κιμ δήλωσε επίσης στη διάρκεια κοινοβουλευτικής ακρόασης πως οι ειδησεογραφικές αναφορές σύμφωνα με τις οποίες Βορειοκορεάτες αξιωματικοί του στρατού σκοτώθηκαν σε ουκρανικό πλήγμα σε περιοχή που ελέγχεται από ρωσικές δυνάμεις είναι πιθανόν αληθινές.

«Μοιάζει με άλλη μια σειρά ψευδών ειδήσεων», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ στους δημοσιογράφους απαντώντας σε ερώτηση αν η Βόρεια Κορέα στέλνει τους στρατιώτες της για να πολεμήσουν στην Ουκρανία.

Το Κρεμλίνο δήλωσε επίσης ότι δεν έχει λάβει οποιαδήποτε ένδειξη εκ μέρους της Ουκρανίας ότι είναι έτοιμη για κατάπαυση του πυρός.

Ο Ντμίτρι Πεσκόφ είπε πως υπάρχουν πολλές αναφορές σε μέσα ενημέρωσης σχετικά με σχέδια για κατάπαυση του πυρός, όμως η Μόσχα δεν έχει λάβει συγκεκριμένες ενδείξεις από το Κίεβο.

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα