back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

«Ας ερχόσουν για λίγο»: Αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Διαβάστε επίσης

Συναυλία-αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ διοργανώνει ο Σύλλογος Οι Φίλοι της Μουσικής στις 20 Οκτωβρίου στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, με τη συμμετοχή του Μπάμπη Τσέρτου και πολλών ακόμη καλλιτεχνών.

Ο Μιχάλης Σουγιούλ υπήρξε πολυγραφότατος στο είδος της ελαφράς μουσικής, έχοντας συνθέσει περισσότερα από επτακόσια τραγούδια: τάνγκο, βαλς, ρομάντζες, δημοτικοφανή, λαϊκά και πατριωτικά.

Το πλήρες και ιδιαίτερα πλούσιο αρχείο του μάλιστα φυλάσσεται, μετά από δωρεά της οικογένειάς του το 2010, στη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» του Συλλόγου Οι Φίλοι της Μουσικής, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και είναι ελεύθερα διαθέσιμο στο κοινό.

Μεταπολεμικά ο Σουγιούλ δημιούργησε τη σχολή του αρχοντορεμπέτικου, που συνδυάζει λαϊκούς ρυθμούς με δυτικότροπες ενορχηστρώσεις.

Ορισμένα από τα ωραιότερα τραγούδια αυτού του μοναδικού είδους παρουσιάζει η δεκαμελής Αθηναϊκή Μαντολινάτα σε μια συναυλία που ζωντανεύει τη μαγική ατμόσφαιρα μιας της εποχής. Μαζί της, εκλεκτοί ερμηνευτές του έντεχνου τραγουδιού και χορευτές, σε μοναδικές ερμηνείες εμπνευσμένες από τη διάθεση μιας μουσικοχορευτικής συντροφιάς που όλοι νοσταλγούμε.

ΤΡΑΓΟΥΔΙ
Μπάμπης Τσέρτος
Ειρήνη Τουμπάκη
Άννα Ματσούκα
Μαρούλα Κασκαβέλη

ΧΟΡΟΣ
Deppy Venezia
Γιώργος Καπώλης
Tango Amanti

Αθηναϊκή Μαντολινάτα

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ – ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ – ΜΟΥΣΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Απόλλων Κουσκουμβεκάκης

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 19:00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΤΡΙΑΝΤΗ

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ €33.00, €29.00, €24.00, €19.00, €15.00, €10.00, €8.00 εκπτωτικό

ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ON LINE https://www.megaron.gr/event/as-erchosoun-gia-ligo/

και στα Ταμεία του Μεγάρου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα