back to top
22.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

22.9 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Γιοβάνοβιτς: «Όσο είναι αυτά τα παιδιά στην Εθνική, ο Τζορτζ θα είναι μαζί μας…»

Διαβάστε επίσης

Στο τελευταίο 24ώρο, «μαύρο» όπως το χαρακτήρισε μετά το θάνατο του Τζορτζ Μπάλτοκ στάθηκε ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά τον θρίαμβο της Εθνικής στην Αγγλία, στις δηλώσεις που έκανε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα.

Αναλυτικά τα πόσα είπε.

«Τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του Τζορτζ. Ο τρόπος, η εμφάνιση των παιδιών, παρότι περάσαμε «μαύρες» 24 ώρες, έδειξε ότι όσο είναι αυτά τα παιδιά στην Εθνική, θα είναι αυτό το παιδί στη σκέψη μας και στα αποδυτήρια μας.

Δεν μπορεί κάνεις να διαχειριστεί μια τέτοια κατάσταση σε 24 ώρες. Δεν συμβαίνει συχνά. Μακάρι να μη συμβεί ποτέ ξανά. Ο καθένας έπρεπε με τον τρόπο του να προετοιμαστεί για ένα δύσκολο παιχνίδι. Το ποδόσφαιρο πολλές φορές είναι σκληρό, τα συναισθήματα πολλές φορές μπαίνουν σε δεύτερη μοίρα. Αυτή η σκέψη για τον Τζορτζ και τον χρόνο που πέρασε στην Εθνική και άφησε το αποτύπωμα του στα αποδυτήρια, μας κράτησε σε πολύ υψηλό επίπεδο.

Αυτός ήταν ο βασικός λόγος που υπήρχε αυτή η διάθεση από τους παίκτες να παλέψουν για να μείνει αυτή η μέρα για πάντα στη μνήμη όλων και θα μείνει.

Υπάρχουν κάποια παιχνίδια όπου μια αίσθηση σε οδηγεί σε κάποιες αποφάσεις. Θεωρούσα ότι η Εθνική δεν ήταν παθητική, φοβισμένη, διεκδικούσε το αποτέλεσμα και ήταν λογικό να προσπαθήσω να τους βοηθήσω. Υπήρχαν παίκτες που υπέρβαλλαν εαυτούς, όλο αυτό το σκηνικό μας βοήθησε να είμαστε ανταγωνιστική. Είχα την αίσθηση ότι αυτό που ψάχναμε δεν ήταν να προφυλάξουμε το σκορ αλλά να πάμε μέχρι το τέλος. Ήταν κάτι ευχάριστο για έναν προπονητή, και λογικό να κάνω ότι μπορώ για να υποστηρίξω τη συμπεριφορά τους

Δεν αλλάξαμε τίποτα στο τρόπο σκέψης με τα προηγούμενα παιχνίδια. Δεν είχαμε χρόνο να το κάνουμε. Συνεχίσαμε κάτι που κάναμε προσπαθώντας να έχουμε μεγαλύτερη διάρκεια. Το μεγάλο κέρδος δεν είναι τόσο το βαθμολογικό αλλά ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί, να έχουμε θάρρος και να καταλάβουμε ότι ανεξάρτητα με την ποιότητα του αντιπάλου να ακολουθήσουμε ένα δρόμο μόνιμης διεκδίκησης.

Είναι δύσκολη αυτή η μέρα, δεν είμαι έτοιμος για πολλές σκέψεις για το παιχνίδι. Αυτό που μπορούμε είναι να δώσουμε στους παίκτες συγχαρητήρια για αυτό που έκαναν και για τον εαυτό τους, και για τον Τζορτζ και για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα