back to top
25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

25 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Τα κράτη του Κόλπου πιέζουν την Ουάσινγκτον να σταματήσει το Ισραήλ από το να επιτεθεί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εκφράζοντας την ανησυχία ότι και οι δικές τους πετρελαϊκές εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να δεχθούν πυρά από τους υποστηρικτές της Τεχεράνης εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, δήλωσαν τρεις πηγές του Κόλπου στο Reuters.

H ανησυχία για τις προθέσεις του Τελ Αβίβ έχει ενταθεί καθώς ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας,Γιόαβ Γκάλαντ με βιντεοσκοπημένες δηλώσεις του μετά την αναβολή του ταξιδιού στην Ουάσινγκτον, προειδοποίησε το Ιράν: «Το χτύπημά μας θα είναι θανατηφόρο, ακριβές και -πάνω απ’ όλα- αιφνιδιαστικό. Δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη. Θα δουν τα αποτελέσματα.». Στο πλαίσιο των προσπαθειών τους να αποφύγουν να βρεθούν σε διασταυρούμενα πυρά, τα κράτη του Κόλπου, συμπεριλαμβανομένης της Σαουδικής Αραβίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και του Κατάρ, αρνούνται επίσης να αφήσουν το Ισραήλ να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο τους για οποιαδήποτε επίθεση στο Ιράν και το έχουν μεταφέρει στην Ουάσινγκτον, δήλωσαν οι τρεις πηγές κοντά σε κυβερνητικούς κύκλους.

Την ίδια ώρα από τη Γάζα και τον Νότιο Λίβανο, έως τη Συρία εκτείνονται οι Ισραηλινές επιχειρήσεις. Στους 22 ανέρχονται οι νεκροί και 117 είναι οι τραυματίες από τα δύο ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό.

Στόχος του χτυπήματος ήταν ο επικεφαλής της Μονάδας Συντονισμού της Χεζμπολάχ, Ουαφίγκ Σάφα, ο οποίος σύμφωνα με τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είναι ασφαλής και ζωντανός.

Όπως έγινε γνωστό πριν από λίγο συμφωνήθηκαν παύσεις των εχθροπραξιών για ανθρωπιστικούς λόγους στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας ώστε να επιτραπεί να προχωρήσει ο δεύτερος γύρος εμβολιασμών κατά της πολιομυελίτιδας για 590.000 παιδιά κάτω των 10 ετών. Σύμφωνα με τον προγραμματισμό ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 14 Οκτωβρίου, όπως γνωστοποίησε η εκτελεστική διευθύντρια της UNICEF Κάθριν Ράσελ.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, το μεταναστευτικό, αλλά και οι προτεραιότητες της ΕΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο των εργασιών της Συνόδου Κορυφής της MED9 που θα διεξαχθεί σήμερα στην Πάφο, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το παρών θα δώσει και ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’ με τον οποίο ο κ. Μητσοτάκης θα έχει και συνάντηση στο περιθώριο της Συνόδου. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει στην παρέμβασή του την ανάγκη συντονισμού του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

 

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης …

Στο συνέδριο του κόμματος που θα αποφανθεί αν είναι πρόεδρος ή όχι παρέπεμψε με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης. «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνει το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο», τόνισε και πρόσθεσε: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να καλεί τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα συνεδριάσει το Σάββατο η Κεντρική Επιτροπή.

Στο ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας συνεχίζουν την προεκλογική τους δραστηριότητα ενόψει του δεύτερου γύρου των εκλογών για την ανάδειξη προέδρου του κόμματος.

«Στόχος μου είναι να μεγαλώσουν τα όρια του ΠΑΣΟΚ για να εκφράσουμε τις μεγάλες προσδοκίες του ελληνικού λαού», δήλωσε σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ-1 ο Νίκος Ανδρουλάκης . Όπως είπε: «Ο κόσμος πια δεν μας ρωτά με ποιον θα πάμε, αλλά πότε θα κυβερνήσουμε. Και θα καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε ισάξια τη Νέα Δημοκρατία για να αλλάξει κυβερνητική σελίδα η ΝΔ και να έχουμε καλύτερες μέρες».

«Πιστεύω βαθιά ότι μπορεί να γίνει ανατροπή γιατί το αίτημα για αλλαγή είναι πανίσχυρο. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», δήλωσε στον Σκάι ο Χάρης Δούκας.

«Είναι κρίσιμο», είπε χαρακτηριστικά, «να φτιάξουμε ένα ΠΑΣΟΚ ανοιχτό, θεσμικό, συμπεριληπτικό. Να φτιάξουμε ένα πολιτικό κέντρο με τους συνυποψηφίους μου που θα συνεδριάζει κάθε εβδομάδα για όλα τα θέματα και τις παρεμβάσεις που θα κάνουμε».

Σε λειτουργία βρίσκεται η πλατφόρμα για το πρόγραμμα «ΚΑΛΥΨΗ» και πλέον οι ιδιοκτήτες κατοικιών που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων, μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις συμμετοχής. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε όλους τους ιδιοκτήτες των οποίων τα ακίνητά τους είχαν ήδη ενταχθεί στο «ESTIA II» και στο πρόγραμμα «ESTIA 2021».Η υποβολή της αίτησης θα μπορεί να οριστικοποιηθεί έως την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στον οικείο Δήμο.

Στην Ελευσίνα χθες συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 43χρονος να αφαιρεί μεταλλικά αντικείμενα από σιδηροδρομικές γραμμές. Τα μεταλλικά αντικείμενα που απέσπασε από τις γραμμές κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν σε αρμόδιο υπάλληλο του Οργανισμού Συγκοινωνιών ενώ ο δράστης οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

 

Στη διεθνή επικαιρότητα, δέκα νεκρούς άφησαν πίσω τους οι ανεμοστρόβιλοι που προκλήθηκαν από τον τυφώνας Μίλτον στη Φλόριντα, σύμφωνα με τον Αμερικανό υπ. Εσωτερικής Ασφάλειας Αλεχάντρο Μαγιόρκας. Περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια πολίτες έμειναν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα στη Φλόριντα, ενώ τουλάχιστον 100 κτίρια καταστράφηκαν.

 

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Ιστορική νίκη πέτυχε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που επικράτησε με σκορ 2-1 της Αγγλίας μέσα στο γήπεδο Γουέμπλεϊ για την 3η αγωνιστική του Nations League πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση.

Στο μπάσκετ, ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 94-79 τη Μπάγερν Μονάχου στο ΟΑΚΑ για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές προβλέπονται για σήμερα στην Αττική. Η θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα