back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

28.5 C
Athens
Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Στους 15 ανήλθαν οι νεκροί από το σαρωτικό πέρασμα του τυφώνα Μίλτον στη Φλόριντα. Τα θύματα σκοτώθηκαν από ανεμοστρόβιλους.

Περισσότεροι από 3,4 εκατομμύρια πολίτες παραμένουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, παρά το γεγονός ότι η κακοκαιρία ήταν λιγότερο ισχυρή από όσο αναμενόταν.

“Ευτυχώς αποφύγαμε το χειρότερο σενάριο. Οι πλημμύρες που γνωρίζουμε ως τώρα δεν ήταν τόσο σοβαρές όσο αυτές του κυκλώνα Ελίν” είπε ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον Ντε Σάντις.

Στην κομητεία Σαρασότα, όπου το νερό έφτασε ως τα 3 μέτρα, οι κάτοικοι έχουν αρχίσει να βγαίνουν από τα σπίτια τους για να ελέγξουν τις καταστροφές. Κλαδιά δέντρων και διαφημιστικές πινακίδες είναι πεσμένα στους δρόμους.

Ο Τζο Μπάιντεν ζήτησε μέσω ανάρτησής του στο Χ από τους κατοίκους “να παραμείνουν μέσα” προς το παρόν για να προστατευθούν “από ηλεκτρικά καλώδια, συντρίμμια και κατεστραμμένους δρόμους”.

 

Συναγερμός ξανά για αντίποινα του Ισραήλ στο Ιράν.

«Το χτύπημά μας θα είναι θανατηφόρο, ακριβές και -πάνω απ’ όλα- αιφνιδιαστικό. Δεν θα καταλάβουν τι συνέβη και πώς συνέβη. Θα δουν τα αποτελέσματα», είπε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας,Γιόαβ Γκάλαντ σε δηλώσεις του μετά την αναβολή του ταξιδιού στην Ουάσιγκτον.

 

Τα κράτη του Κόλπου πιέζουν τις ΗΠΑ να αποτρέψουν το Ισραήλ από το να επιτεθεί στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του Ιράν, εκφράζοντας ανησυχία ότι και οι δικές τους εγκαταστάσεις θα μπορούσαν να δεχθούν πυρά από τους υποστηρικτές της Τεχεράνης εάν η σύγκρουση κλιμακωθεί, όπως μεταδίδει το Reuters.

Ταυτόχρονα, αρνούνται να αφήσουν το Ισραήλ να πετάξει πάνω από τον εναέριο χώρο τους, στην προσπάθεια να αποφύγουν να βρεθούν σε διασταυρούμενα πυρά

 

Από τη Γάζα και τον Νότιο Λίβανο μέχρι τη Συρία εκτείνονται οι ισραηλινές επιχειρήσεις. 22 νεκροί και 117 τραυματίες από τα δύο χθεσινά ισραηλινά πλήγματα στη Βηρυτό. Στόχος του χτυπήματος ήταν ο επικεφαλής της Μονάδας Συντονισμού της Χεζμπολάχ, Ουαφίγκ Σάφα, ο οποίος σύμφωνα με τρεις πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας είναι ασφαλής και ζωντανός.

 

Οι τελευταίες εξελίξεις στην Μέση Ανατολή και το μεταναστευτικό στο επίκεντρο της Συνόδου Κορυφής της MED9 που θα διεξαχθεί σήμερα στην Πάφο, παρουσία και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το παρών θα δώσει και ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα Β’.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Μητσοτάκης θα επισημάνει στην παρέμβασή του την ανάγκη συντονισμού του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της.

 

Στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ που θα αποφανθεί αν είναι πρόεδρος ή όχι παρέπεμψε με συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 ο Στέφανος Κασσελάκης. «Υποψήφιοι είναι όσοι εγκρίνονται από το Συνέδριο. Θα πάμε σε εκλογές προέδρου ό,τι και να γίνει. Το καταστατικό είναι ξεκάθαρο», τόνισε και πρόσθεσε: Βεβαίως παραμένω πρόεδρος, διότι δε νοείται ένα κόμμα να μην έχει διαχειριστική και διοικητική ηγεσία.

Την ίδια ώρα, ο κ. Κασσελάκης διέψευσε τις πληροφορίες που τον φέρουν να καλεί τους υποστηρικτές του σε συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο, όπου θα συνεδριάσει αύριο η Κεντρική Επιτροπή.

Συνεχίζεται η προεκλογική εκστρατεία των δύο υποψηφίων για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της επόμενης ημέρας να ανοίξουμε ακόμη περισσότερο τα όρια της παράταξης, δήλωσε στο ΜΕΓΚΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Χρειάζεται πιο ριζοσπαστική επικοινωνία και door to door δουλειά ανέφερε απαντώντας για τις χαμηλές εκλογικές επιδόσεις του α’ γύρου σε Αθήνα και Αττική.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης απόψε στις 7.30 θα μιλήσει στη Θεσσαλονίκη.

 

«Πιστεύω βαθιά ότι μπορεί να γίνει ανατροπή γιατί το αίτημα για αλλαγή είναι πανίσχυρο. Αυτός είναι ο λόγος που ξεκίνησε η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου», δήλωσε στον Σκάι ο Χάρης Δούκας.

Ανεβάζει στροφές ο εξωδικαστικός μηχανισμός, μέσω του οποίου χιλιάδες οφειλέτες σε δημόσιο, τράπεζες και servicers με χρέη άνω των 10.000 ευρώ μπορούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους με “κούρεμα” ως και 30%. Eως σήμερα περισσότεροι από 23.700 οφειλέτες έχουν υπαχθεί σε ρύθμιση των χρεών τους. Περισσότερα στο athina984.gr.

Σε λειτουργία τίθενται, σταδιακά, οι νέες ηλεκτρονικές πύλες εισόδου/εξόδου στους έξι σταθμούς της γραμμής 3 του Μετρό «Αγία Βαρβάρα», «Κορυδαλλός», «Νίκαια», «Μανιάτικα», «Πειραιάς» και «Δημοτικό Θέατρο».

Ένας νεκρός και 12 διασωθέντες τουρίστες σε παλιό χρυσωρυχείο του Κολοράντο, που πλέον έχει μετατραπεί σε αξιοθέατο.

Χρειάστηκε η επέμβαση των αρχών για τον απεγκλωβισμό τους, εξαιτίας βλάβης σε ανελκυστήρα που μετέφερε γκρουπ επισκεπτών σε στοά βάθους 300 μέτρων.

Βραδιά ιστορικής νίκης και συγκίνησης στο Γουέμπλεϊ. Η εθνική ομάδα ποδοσφαίρου επικράτησε 2-1 της Αγγλίας για την 3η αγωνιστική του Nations League, με τους διεθνείς μας να αφιερώνουν τον αγώνα στον Τζορτζ Μπάλντοκ. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η κηδεία του θα γίνει στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδας στην Αγγλία.

 

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε στο ΣΕΦ την Ζαλγκίρις Κάουνας για την 2η αγωνιστική της Ευρωλίγκας. Η αναμέτρηση θα ξεκινήσει στις 21.15 και θα μεταδοθεί απευθείας από τα κανάλια της Nova.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα πιο πυκνές στην Αττική. Θερμοκρασία έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα