28.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Νέα πορεία διαμαρτυρίας για τον θάνατο μετανάστη στο Α.Τ. του Αγ. Παντελεήμονα

Διαβάστε επίσης

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη διανομέα Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο ΑΤ του Αγίου Παντελεήμονα πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Βικτωριας με κύριο σύνθημα να μην καλυφτεί η υπόθεση και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι της δολοφονίας.

Στο νέο αυτό συλλαλητήριο οργής και πορείας διαμαρτυρίας κάλεσαν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική Κοινότητας Ελλάδος «η Ενότητα», η Κοινότητα Μπαγκλαντεσιανών στην Ελλάδα, η Κοινότητα Καμερούν, η Ένωση Αφρικανών Γυναικών, το KASAPI Hellas, Η Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο-Αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν μετανάστες αλληλέγγιοι πολίτες, δεκάδες φορείς, πολιτικές οργανώσεις και συλλογικότητες, συνδικάτα, κοινότητες μεταναστών, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της αριστεράς, συλλογικότητες και κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, συλλογικότητες γειτονιών εργαζόμενων της εκπαίδευσης, των νοσοκομείων, των Δήμων και του πολιτισμολυ, φοιτητές και φοιτήτριες Μαθητές σχολείων της Αθήνας.

Η οικογένειά του και η Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ), καταγγέλουν άγριο ξυλοδαρμό, ενώ δημοσιοποίησαν σοκαριστικές φωτογραφίες με το σώμα του νεκρού μετανάστη να είναι γεμάτο πληγές και σημάδια από χτυπήματα και απόπειρα συγκάλυψης της δολοφονίας.

Η διαμαρτυρία ξεκίνησε με χαιρετισμούς από τους εκπρόσωπους των διοργανωτών και της πακιστανικής κοινότητας, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε συγγενής του δολοφονημένου μετανάστη καθώς και ο πατέρας του Βασίλη Μάγγου που δολοφονήθηκε επίσης από αστυνομικούς.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες της συνηγόρου της οικογένειας του νεκρού μετανάστη, Μαρίας Σφέτσου ο ίδιος πέρασε από τέσσερα αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός σε αυτό του Αγίου Παντελεήμονα.

Ο 37χρονος ήταν εξαφανισμένος από τις 13 Σεπτεμβρίου, χωρίς οι συγγενείς του να μπορούν να επικοινωνήσουν μαζί του στα δύο κινητά τηλέφωνα που είχε, ενώ «από τις 13 Σεπτέμβρη έως τις 21 Σεπτέμβρη, όταν το ΕΚΑΒ τον παραλαμβάνει νεκρό από το Α..Τ του Αγίου Παντελέημονα, ο Μοχάμεντ Καμράν ζει ένα «εξπρές του μεσονυκτίου» σε 5 αστυνομικά τμήματα για να καταλήξει νεκρός στο τελευταίο. Πιο πριν, πέρασε από τα ΑΤ Ομονοίας, Πατησίων, Κολωνού και Ν. Ιωνίας. Σε όλο αυτό το διάστημα, δεν του επετράπη καμία επικοινωνία με τους πολλούς συγγενείς και με τη δικηγόρο του. Είναι τα τμήματα με πλούσιο παρελθόν συνεργασίας με τη Χρυσή Αυγή, με το Α.Τ. Αγίου Παντελεήμονα που είχε μετατραπεί σε κέντρο ομαδικών βασανιστηρίων προσφύγων. Στο Α.Τ. του Αγίου Παντελεήμονα η συγκάλυψη είναι προκλητική. Τον κρατούσαν στο μόνο σημείο όπου δεν υπάρχουν κάμερες καταγραφής (!!!) και τον εμφανίζουν να προκαλεί καταστροφές στον χώρο…

Η πορεία προς το Αστυνομικό Τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα ξεκίνησε  με το κεντρικό πανό της Πακιστανικής κοινότητας και με το σύνθημα να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ενώ μπροστά προπορεύονταν δεκάδες ντελιβεράδες μετανάστες οι οποίοι τίμησαν τον Δολοφονημένο συμπατριώτη τους.

Δυνάμεις της αστυνομίας είχαν ακροβολιστεί στην ευρύτερη περιοχή.

Οι Διαδηλωτές κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Για λόγους ασφαλείας οι διοργανωτές αποφάσισαν να μην πάνε προς το Αστυνομικό Τμήμα αλλά η συγκέντρωση να ολοκληρωθεί στην πλατεία Βικτωρίας.

Σπύρος Χαλικιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα