back to top
26.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

26.8 C
Athens
Σάββατο, 12 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή η Γ’ Σεπτεμβρίου λόγω πορείας διαμαρτυρίας για τον θάνατο του μετανάστη διανομέα Μοχάμεντ Καμράν Ασίκ στο Α.Τ του Αγίου Παντελεήμονα. 

Εν αναμονή της έναρξης των εργασιών της κρίσιμης Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, λόγω μη απαρτίας. « Η γραμματέας και οι 87 μεταθέτουν συνεχώς την ώρα έναρξης των εργασιών καλώντας μέλη να προσέλθουν τα οποία αρνούνται όμως μέχρι στιγμής να προσέλθουν και να νομιμοποιήσουν την εκτροπή » σημείωσε σε δήλωση της η Θεοδώρα Τζάκρη. «Το μόνο που μένει είναι να αποκλείσουν με διάταγμα τη συμμετοχή του Στέφανου Κασσελάκη στις εκλογές», υπογράμμισε  η Θεοδώρα Τζάκρη.  

Αύριο ο δεύτερος γύρος των εσωκομματικών εκλογών στο ΠΑΣΟΚ με διεκδικητές για την ηγεσία τον Νίκο Ανδρουλάκη και τον Χάρη Δούκα.

Με την τελετή έπαρσης της σημαίας στον ιερό βράχο της Ακρόπολης και την κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, η Αθήνα τίμησε σήμερα τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την Απελευθέρωσή της από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής. “Η Ελευθερία, η Δημοκρατία και η Δικαιοσύνη είναι διαχρονικές αξίες και δεν χαρίζονται. Χρειάζεται αγώνας για την απόκτηση και τη διασφάλιση τους” υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας.

Σε ένα ειδικό πρόγραμμα, υπό τον τίτλο «80 χρόνια από την απελευθέρωση της Αθήνας – Ιστορίες Αντίστασης», εμπλουτισμένο με 12 podcast με ιστορίες ανθρώπων που αγωνίστηκαν για την απελευθέρωση, ο Αθήνα 9.84 γιόρτασε την επέτειο εκπέμποντας για τρεις ώρες από το βαν του σταθμού, το οποίο βρισκόταν στην οδό Κοραή, στον αριθμό 4, στο ιστορικό τοπόσημο της ναζιστικής κατοχής, εκεί που ήταν τα υπόγεια κρατητήρια της Γκεστάπο.

Σε μία ώρα, στο Γ’ Νεκροταφείο Αθηνών, εγκαινιάζεται η «Διαδρομή Μνήμης 40-44» για τα θύματα του ναζισμού, που δεν πρόλαβαν να γιορτάσουν την ελευθερία. Μέσα από τη «Διαδρομή Μνήμης» ξεδιπλώνονται ιστορίες του τόπου και των ανθρώπων, ενώ το πρωτότυπο εγχείρημα, επανασυστήνει στο κοινό το Γ’ Νεκροταφείο ως ιστορικό τόπο μνήμης.

Στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον 19 είναι οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τους βομβαρδισμούς του Ισραήλ στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, όπως ανακοίνωσαν σήμερα ιατρικές πηγές, καθώς οι στρατιωτικές δυνάμεις του Ισραήλ συνεχίζουν να προωθούνται στην περιοχή της Τζαμπάλια, με τις διεθνείς υπηρεσίες ανθρωπιστικής βοήθειας να ανακοινώνουν ότι χιλιάδες άνθρωποι έχουν παγιδευτεί στην ίδια περιοχή.

Οι κάτοικοι της Τζαμπάλια αναφέρουν ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ εξακολουθούν να βομβαρδίζουν την πόλη που βρίσκεται στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας φιλοξενώντας τους μεγαλύτερους καταυλισμούς προσφύγων. Δεν υπάρχει επίσημος σχολιασμός των Ισραηλινών, αλλά ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι κατά τις προηγούμενες ημέρες, οι δυνάμεις του, που επιχειρούν στην Τζαμπάλια και στις γύρω περιοχές σκότωσαν δεκάδες ενόπλων, εντόπισαν όπλα και απενεργοποίησαν ένοπλες υποδομές.

Και ο καιρός…

Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες μέχρι το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα