back to top
25.6 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

25.6 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Φωτιά ξέσπασε τα ξημερώματα σε διαμέρισμα πολυκατοικίας επί της οδού Φαραντάτων στο Γουδή.

Από την πυρκαγιά που προκάλεσε υλικές ζημιές, δημιουργήθηκε αναστάτωση στην πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να απομακρυνθούν οι ένοικοι. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας οι οποίες απεγκλώβισαν την τετραμελή οικογένεια του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου, από όπου ξέσπασε η φωτιά. Τα δυο παιδιά της οικογένειας μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο Παίδων, χωρίς ωστόσο η κατάστασή τους να εμπνέει καμιά ανησυχία. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής απεγκλώβισαν και ένα άτομο με κινητικά προβλήματα από γειτονικό διαμέρισμα.

Άνοιξαν στις 7 το πρωί οι κάλπες για τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ. Διεκδικητές για την προεδρία, Νίκος Ανδρουλάκης και Χάρης Δούκας. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν μόνο όσοι ψήφισαν στον πρώτο γύρο της προηγούμενης Κυριακής. Οι ψηφοφόροι δε χρειάζεται να καταβάλουν αντίτιμο, ενώ μπορούν να προσέλθουν σε όποιο εκλογικό τμήμα επιθυμούν, σε όποια περιοχή της χώρας. Ο Νίκος Ανδρουλάκης, θα ψηφίσει στις 10 στο Ίλιον. Ο Χάρης Δούκας, σε λίγη ώρα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Οι κάλπες θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα. Ο ΑΘΗΝΑ 9,84 με συνεχείς συνδέσεις και έκτακτες εκπομπές, θα σας ενημερώνει έγκαιρα και έγκυρα για όλες τις εξελίξεις.

“Η φωνή μας είναι το συνέδριό μας”, αυτό αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος, με το σύνθημα «Είμαι εδώ», υποδηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία και παραπέμπει στο Συνέδριο του κόμματος. Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής θα πρέπει να επικυρωθεί από το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 8 Νοεμβρίου.

Ένας άνδρας 24 ετών σκοτώθηκε και άλλοι εννέα τραυματίστηκαν σε πυροβολισμούς που σημειώθηκαν κοντά στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Τενεσί, καθώς το σχολείο του Νάσβιλ γιόρταζε την επιστροφή των φοιτητών. Ενώ ο κόσμος είχε αρχίσει να αραιώνει ξαφνικά ξέσπασαν οι πυροβολισμοί μεταξύ δύο ομάδων, δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Νάσβιλ. Τουλάχιστον τρεις από τους τραυματίες είναι ανήλικοι χωρίς να φέρουν ωστόσο σοβαρά τραύματα, είπε η αστυνομία του Νάσβιλ στο X.

Στη Μέση Ανατολή, τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινές επιδρομές σε τρία χωριά βόρεια και νότια της Βηρυτού, έξω από τα προπύργια της Χεζμπολάχ.

Στο μεταξύ, περισσότερες από 40 χώρες διατύπωσαν σε κοινό ανακοινωθέν την «πλήρη» υποστήριξή τους στην Προσωρινή Δύναμη των Ηνωμένων Εθνών στον Λίβανο (UNIFIL/FINUL) και προέτρεψαν για την προστασία των μελών των ειρηνευτικών αυτών δυνάμεων, πέντε από τα οποία τραυματίστηκαν μέσα σε 48 ώρες, από επανειλημμένα και σκόπιμα, όπως καταγγέλλουν, ισραηλινά πυρά. Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν εξέφρασε την έντονη ανησυχία του σχετικά με αυτές τις αναφορές. Σε τηλεφωνική του επικοινωνία με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ, ζήτησε να διαφυλαχθεί η ασφάλεια των μελών της UNIFIL και του λιβανέζικου στρατού.

Την ίδια ώρα, το Ιράν απαγόρευσε στους επιβάτες όλων των πτήσεων να μεταφέρουν βομβητές και φορητούς ασυρμάτους, στον απόηχο των επιθέσεων του προηγούμενου μήνα κατά τις οποίες τέτοιες συσκευές επικοινωνίας εξερράγησαν σχεδόν ταυτόχρονα σε Λίβανο και Συρία. Ο νέος κανονισμός ισχύει τόσο για την καμπίνα επιβατών, όσο και για τον χώρο των αποσκευών στα αεροσκάφη.

Στην αθλητική επικαιρότητα,

Η Εθνική ποδοσφαίρου, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Αγγλίας μέσα στο Γουέμπλεϊ την περασμένη Πέμπτη, υποδέχεται απόψε στο κατάμεστο στάδιο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική της League B του Nations League. Ο αγώνας ξεκινά στις 10 παρά τέταρτο και θα μεταδοθεί από την τηλεόραση του Άλφα.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες στην Αττική. Θερμοκρασία από 17 έως 28 με 29 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα