back to top
21.8 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

21.8 C
Athens
Κυριακή, 13 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδησεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Στις επτά και μισή κλείνουν οι κάλπες για ανάδειξη Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ, καθώς η ΕΔΕΚΑΠ αποφάσισε την κατά μισή ώρα παράταση της διαδικασίας. Σύμφωνα πάντα με στοιχεία της ΕΔΕΚΑΠ μέχρι στιγμής ψήφισαν 203.000 μέλη και φίλοι του κόμματος, ενώ η συμμετοχή σε σχέση με την εκλογική αναμέτρηση του 2021 είναι μικρότερη κατά περίπου 26 Περίπου στις εννέα – εάν δεν υπάρξει και δεύτερη παράταση αναμένεται μια πρώτη ασφαλής εκτίμηση του αποτελέσματος.  

Ο Α984 παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώνει με έκτακτες εκπομπές από τις επτά το απόγευμα και μέχρι το τέλος της διαδικασίας. 

Τα επιτελεία των μονομάχων Νίκου Ανδρουλάκη και Χάρη Δούκα βρίσκονται επί ποδός.. Αμφότεροι δηλώνουν αισιόδοξοι για το αποτέλεσμα και σίγουροι για την ενωτική πορεία του κόμματος. 

“Σήμερα ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον. Τα δύσκολα είναι πίσω μας και τα καλύτερα μπροστά”, τόνισε ο εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης.   

“Σήμερα έχουμε ευκαιρία να αλλάξουμε πορεία – Σήμερα ψηφίζουμε για την αλλαγή”.. Δήλωσε μεταξύ των άλλων ο Χάρης Δούκας. 

Πρέπει να ξαναβρούμε την ψυχή του ΠΑΣΟΚ. Στόχος της νέας εποχής, με τη νέα ηγεσία και τα συλλογικά του όργανα, είναι να επικοινωνήσουν και να λειτουργήσουν με τους 300.000 ανθρώπους, ώστε να τους κάνουν ενεργούς στο κόμμα αλλά και μέσα στην κοινωνία’’ ανέφερε μιλώντας στον σταθμό  μας και στον Δημήτρη Τζιβελέκη, η πρώην βουλευτής και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Τόνια Αντωνίου.  

Στα κίνητρα για τις Στρατιωτικές Σχολές, στα καλά νέα του προϋπολογισμού και στην ανάταξη του ΕΣΥ αναφέρεται μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειώνει επίσης, ότι παρά το ταραγμένο διεθνές περιβάλλον η ελληνική οικονομία “αποδεικνύεται ανθεκτική”.

“Η φωνή μας είναι το συνέδριό μας”,  αναφέρει σε ανάρτησή του ο Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη χθεσινή απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ να τον αποκλείσει από τις εσωκομματικές εκλογές. Ο πρώην πρόεδρος, με το σύνθημα «Είμαι εδώ», υποδηλώνει ότι δεν παραιτείται της προσπάθειάς του να ανακτήσει την προεδρία και παραπέμπει στο Συνέδριο του κόμματος, το οποίο θα διεξαχθεί στις 8 Νοεμβρίου και σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να επικυρώσει την απόφαση αποκλεισμού Κασσελάκη 

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθούν τα μέλη της σπείρας εφοριακών που αποκόμιζε τεράστια ποσά εκβιάζοντας φορολογούμενους πολίτες στην Κέρκυρα. Αρχηγός της σπείρας εκβιαστών φέρεται να είναι ο υποδιευθυντής της τοπικής εφορίας, ενώ κομβικό ρόλο διαδραμάτιζε ένας λογιστής, ο οποίος παρείχε στοιχεία φορολογουμένων στο κύκλωμα. Οι πέντε συλληφθέντεςβαρύνονται με επτά κατηγορίες, μεταξύ των άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης σε βαθμό κακουργήματος. Παράλληλα ένας ακόμη εφοριακός κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και τρεις πολίτες για δωροδοκία υπαλλήλου. Εκτός από τους πέντε συλληφθέντες, στην δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερα ακόμη άτομα. 

Διεθνή 

Οι ΗΠΑ ενισχύουν την άμυνα του Ισραήλ.. Σύμφωνα με δηλώσεις Αμερικανών αξιωματούχων, αναμένεται να σταλεί στο Ισραήλ το προηγμένο αντιπυραυλικό σύστημα Thaad (Terminal High Altitude Area Defenseσχεδιασμένο για την αναχαίτιση βαλλιστικών πυραύλων, μαζί με αμερικανικά στρατεύματα για να το χειριστούν. Ο Λευκός Οίκος δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη δήλωση επί του θέματος. 

Κυανόκρακροι της UniFil στο νότιο Λίβανο κατήγγειλαν ότι δύο ισραηλινά άρματα μάχης «εισέβαλλαν» σήμερα σε μία από τις βάσεις της δύναμης του ΟΗΕ στα σύνορα, σε περιοχή που μαίνεται ο πόλεμος του  Ισραήλ με τη Χεζμπολάχ. 

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κάλεσε τον ΓΓ του ΟΗΕ  να αποσύρει τις διεθνείς ειρηνευτικές δυνάμεις από τα πεδία μάχης. 

Από πλευράς του το Ιράν δια του υπουργού Εξωτερικών Αμπάς Αραγτσί διαμήνυσε ότι «δεν έχει κόκκινες γραμμές» όταν πρόκειται να υπερασπιστεί το λαό και τα συμφέροντα του’’  

Για υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς -κατηγορίας 3- αύριο σε περιοχές της Αττικής και της Εύβοιας, της Κρήτης, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και τα νησιά του Βορειοανατολικού Αιγαίου, προειδοποιεί η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και υπενθυμίζει ότι οι θερμές εργασίες απαγορεύονται. Στους παραβάτες επιβάλλονται υψηλά χρηματικά πρόστιμα, ενώ η εξ αμελείας πρόκληση πυρκαγιάς έχει μετατραπεί σε κακούργημα και επισύρει ποινές φυλάκισης. 

 Στην αθλητική επικαιρότητα…    

Η Εθνική ποδοσφαίρου, μετά τη σπουδαία νίκη επί της Αγγλίας στο Γουέμπλεϊ, υποδέχεται απόψε στο “Γεώργιος Καραϊσκάκης” την Ιρλανδία για την 4η αγωνιστική  του Nations League. Ο αγώνας ξεκινά στις 10 παρά τέταρτο.  

 Και ο καιρός…   

Οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν έως και την Τετάρτη, αλλά από την Πέμπτη το σκηνικό του καιρού αλλάζει και γίνεται πιο φθινοπωρινό. 

Για αύριο στην Αττική ο καιρός θα παραμείνει αίθριος με αραιές νεφώσεις, και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου. 

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 24,8 βαθμοί.   

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα