back to top
26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

26 C
Athens
Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου, 2024

Δ. Μάντζος: Ορίζοντάς μας πρέπει να είναι η κοινωνία, δεν χωρούν διαιρέσεις και διχασμοί

Διαβάστε επίσης

Για καθαρή νίκη του Νίκου Ανδρουλάκη και για εντολή ενότητας και πολιτικής αυτονομίας από τη βάση του κόμματος προκειμένου να  οδηγήσει  την παράταξη στις επόμενες εθνικές εκλογές, έκανε λόγο ο βουλευτής Επικρατείας και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος, σχολιάζοντας το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών  του κόμματος.

«Το μήνυμα των πολιτών είναι…πετάξτε τη μπάλα μπροστά και αφήστε την εσωστρέφεια και την αυτοαναφορικότητα. Από σήμερα, είμαστε όλοι μαζί. Άλλωστε, ο  μόνος αντίπαλος βρίσκεται  εκτός των τειχών και δεν είναι άλλος από τη ΝΔ και τις  πολιτικές της οι οποίες παράγουν και αναπαράγουν ανισότητες», ανέφερε στον Αθήνα 9,84 και στον Δημήτρη Κουκλουμπέρη, ο βουλευτής Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Δημήτρης Μάντζος.

«Να κοιτάξουμε τη ΝΔ στα μάτια και τη νικήσουμε στις εθνικές εκλογές»

«Η επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλάκη είναι ένα ισχυρό νομιμοποιητικό μήνυμα προς την ηγεσία και προς το κίνημα στο σύνολό του ώστε συμπεριληπτικά, συμμετοχικά και ανοιχτά να πετύχουμε τον συλλογικό μας στόχο που είναι να κοιτάξουμε τη ΝΔ στα μάτια και τη νικήσουμε στις εθνικές εκλογές».

 «Δεν είναι λευκή επιταγή το αποτέλεσμα των εκλογών»

«Δεν είναι λευκή επιταγή το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών αλλά ένα μήνυμα να μην αλλάξει η βασική πορεία μας, η αναμέτρηση με τη ΝΔ και τις συντηρητικές πολιτικές της. Πρέπει να υπάρξουν διορθώσεις σε οργανωτικά θέματα, σε ζητήματα επικοινωνίας . Δεν έχει μόνο  σημασία το τι λέμε αλλά και γιατί το λέμε. Ορίζοντάς μας πρέπει να είναι η κοινωνία, να απευθυνθούμε στα λαϊκά στρώματα, στη μεσαία τάξη, στη νέα γενιά. Αυτός είναι ο στόχος. Δεν χωρούν διαιρέσεις και διχασμοί. Μαζί με την κοινωνία, πρέπει να διευρύνουμε το προσκλητήριο μας και τους αποδέκτες του, να ενώσουμε δυνάμεις για την ευημερία των πολλών και όχι των λίγων και αρεστών της κυβέρνησης».

 

  «Στρατηγική αυτονομίας»

«Αυτό που πρέπει να πιστώσουμε στο Κίνημα είναι η προσπάθεια που γίνεται προκειμένου, ενωμένοι και πολιτικά αυτόνομοι, να μείνουμε δυνατοί και ενδυναμωμένοι σε μια πολύ πιεστική διαδικασία. Αυτό πιστώνεται σε όλους όσοι αγωνίστηκαν, πρωτίστως στην αείμνηστη Φώφη Γεννηματά η οποία εγγυήθηκε και διαμόρφωσε την πολιτική της στρατηγικής αυτονομίας αλλά και στον Νίκο Ανδρουλάκη και σε όλους όσοι  αγωνίστηκαν για μια αυθύπαρκτη πορεία στο πολιτικό σκηνικό».

 

 «Μήνυμα αμφίπλευρης διεύρυνσης»

«Το προσκλητήριο που απηύθυνε ο Νίκος Ανδρουλάκης προς τους δυσαρεστημένους από την κυβερνητική πολιτική,  είναι  ευρύ και απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που είναι και αισθάνονται προοδευτικοί, κοντά στις αρχές του κινήματος , σε πολίτες που  δεν έχουν κομματικές περιχαρακώσεις. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα μήνυμα αμφίπλευρης διεύρυνσης με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης και μιας σοσιαλδημοκρατικής ατζέντας που μας διακρίνει».

            «Θα είμαστε η ασπίδα των θεσμών και της δημοκρατίας»

 

«Οι επιθέσεις που δέχτηκε η δημοτική αρχή της Αθήνας είναι ένα παράδειγμα  του πως μια καθεστωτικού τύπου κυβέρνηση συμπεριφέρεται σε άλλες αρχές όπως είναι η Τοπική Αυτοδιοίκηση. Τέτοιους είδους πρακτικές θα μας βρουν απέναντι. Θα είμαστε η ασπίδα των θεσμών και της δημοκρατίας απέναντι στην ΝΔ που τα έχει καταχραστεί όλα αυτά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα