back to top
24.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

24.9 C
Athens
Τρίτη, 15 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Ο ισραηλινός στρατός συνεχίζει τις επιθέσεις και τις επιδρομές σε ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, αλλά και στις νότιες περιοχές του Λιβάνου. Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής αρχηγός της Χεζμπολά σε διάγγελμά του ανέφερε ότι μόνη λύση είναι η κατάπαυση του πυρός, αλλά αν το Ισραήλ θέλει πόλεμο θα τον έχει. Περισσότερα θα μας πει ο Βαγγέλης Σαρακηνός….

Την ίδια ώρα δραματική χαρακτήρισε την κατάσταση στη βόρεια Γάζα κλιμάκιο του ΟΗΕ, αφού παρέδωσε νέα ανθρωπιστική βοήθεια για πρώτη φορά μετά από δυο εβδομάδες την ώρα που τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε ισραηλινά στρατιωτικά πλήγματα γύρω από την Τζαμπάλια, εν μέσω σφοδρών συγκρούσεων με μαχητές της Χαμάς.

Υποχωρούν περαιτέρω οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Συγκεκριμένα, το Brent υποχωρεί έως και 5,3%, στα 73,34 δολάρια το βαρέλι.

Σε εξέλιξη φωτιά σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Κοκκινόβραχος Φθιώτιδας. Επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρο της 4ης ΕΜΟΔΕ, 19 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.

Αύριο ή μεθαύριο θα εισρεύσουν περίπου 1 δις ευρώ στα δημόσια ταμεία από το Ταμείο Ανάκαμψης, ως αποτέλεσμα της εκπλήρωσης του τέταρτου αιτήματος της χώρας μας, γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης.

Κλειστά θα παραμείνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία την επόμενη Τετάρτη 23 Οκτωβρίου καθώς οι εκπαιδευτικοί θα προχωρήσουν σε 24ωρη πανελλαδική απεργία, όπως ανακοίνωσε η Διδασκαλική Ομοσπονδία.

Στην πολιτική επικαιρότητα: Πρώτη φορά δημοκρατικό κόμμα δημιουργεί αποκλεισμούς αντί για τις προοπτικές του αύριο”, ανέφερε, μιλώντας στον σταθμό μας ο Θανάσης Οικονόμου, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε ότι ο κ. Κασσελάκης θα κατέβει υποψήφιος με την έγκριση και την επικαιροποίηση της υποψηφιότητάς του από το Συνέδριο.

“Δεν ανήκει στην Κεντρική Επιτροπή η έγκριση των υποψηφίων, είναι θέμα του Συνεδρίου” τόνισε επίσης στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος Αυλωνίτης, κάνοντας λόγο για μια εγκληματική προσέγγιση ερμηνείας των διατάξεων του καταστατικού, η οποία, όπως είπε, “παίρνει διαστάσεις σκανδάλου”.

Την παρέμβαση εισαγγελέα προκάλεσε δημοσίευμα για τις άθλιες συνθήκες υγιεινής και διαβίωσης δεκάδων περιθαλπόμενων στο Κέντρο Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία Θεσσαλονίκης “Άγιος Δημήτριος”. Στο Κέντρο, τον Νοέμβριο του 2021 είχε χάσει τη ζωή του ένας 21 ετών περιθαλπόμενος, που φέρεται να έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από νοσηλευτή.

Κλειστή παραμένει από το πρωί η οδός Δαβάκη στην Καλλιθέα, από το ύψος της οδού Δοϊράνης στο ρεύμα προς Νέα Σμύρνη, λόγω θραύσης αγωγού της ΕΥΔΑΠ.

Τη δυνατότητα να ανακαινίσουν το σπίτι τους με επιδότηση, ύψους έως 10.055 ευρώ, έχουν 70 ιδιοκτήτες ακινήτων στην Αθήνα. Προυπόθεση είναι να συμμετάσχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα «Κοινωνική στέγαση για τις πλέον ευάλωτες ομάδες» το οποίο υλοποιείται από τον Δήμο Αθηναίων μέσω της Αναπτυξιακής Αθήνας σε συνεργασία με το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας. Η προσιτή κατοικία είναι βασικό ανθρώπινο δικαίωμα. Πρόθεσή μας είναι να αξιοποιήσουμε κάθε μέσο που έχουμε στη διάθεσή μας για να το διασφαλίσουμε επισήμανε ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας. Περισσότερα στον ιστότοπο του σταθμού μας athina984.gr

Ραντεβού” με τους ακροατές του, δίνει ο Αθήνα 9,84 απόψε, στις 9:00 το βράδυ, στη μεγάλη sold out συναυλία στο Λυκαβηττό “Τίποτα δεν πάει χαμένο: 50 χρόνια τραγούδια για έναν καλύτερο κόσμο”. Ο σταθμός της πόλης μεταδίδει ζωντανά από τη σκηνή του θεάτρου τη μεγάλη συναυλία που διοργανώνει η Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων με την καλλιτεχνική υπογραφή του Οδυσσέα Ιωάννου και αποτελεί την κορύφωση των επετειακών εκδηλώσεων του Δήμου “1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της”.

Και ο καιρός: Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική με νεφώσεις από το μεσημέρι παροδικά πιο πυκνές. Άνεμοι βόρειοι έως 4 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 26 και τοπικά έως 27 βαθμούς Κελσίου – 27 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα