back to top
25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

25.4 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Βομβαρδισμός του Ισραήλ νωρίς το πρωί στα νότια προάστια της Βηρυτού, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο Reuters. Προηγήθηκε προειδοποίηση των Ισραηλινών προς τους διαμένοντες ενός κτιρίου της περιοχής, να το εγκαταλείψουν.

Τη νύχτα, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε περίπου 50 ρουκέτες εναντίον του βόρειου Ισραήλ. «Πολλά βλήματα αναχαιτίστηκαν» και άλλα έπεσαν σε παραμεθόριες περιοχές, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί, σύμφωνα με τις ισραηλινές αρχές.

 

Την ανησυχία του εξέφρασε το Στειτ Ντιπάρτμεντ για τη διαμορφωθείσα κατάσταση στη Μέση Ανατολή δηλώνοντας στο Ισραήλ ότι οι ΗΠΑ είναι “αντίθετες” στην εκστρατεία βομβαρδισμών που διεξάγει στη Βηρυτό τις τελευταίες εβδομάδες. Ταυτόχρονα η Ουάσιγκτον έδωσε τελεσίγραφο 30 ημερών προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα, και προειδοποιεί ακόμα και με διακοπή της στρατιωτικής βοήθειας.

 

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου Κορυφής EE – Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου.

Στην ατζέντα αναμένεται να κυριαρχήσουν οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, ο πόλεμος στην Ουκρανία και το μεταναστευτικό.

Πριν από την έναρξη των εργασιών, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό του Ομάν και τον Εμίρη του Κατάρ.

 

 

Τέσσερις άνθρωποι, δύο γυναίκες και δύο αγόρια ηλικίας 3 και 5 ετών ανασύρθηκαν νεκροί από την ανατροπή βάρκας με τουλάχιστον 30 μετανάστες στην περιοχή Ψαλίδι της Κω.

Έως αυτή τη στιγμή έχουν διασωθεί 27 άτομα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων.

Ναυάγιο και νότια της Γαύδου. Διασώθηκαν 96 μετανάστες από φορτηγό πλοίο.

 

Τη λύπη του που δεν βρέθηκε κοινός τόπος μεταξύ των δύο ηγετών, εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, μετά το ανεπίσημο δείπνο που παρέθεσε στον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Ο Αντόνιο Γκουτέρες επανέλαβε τη δέσμευση των Ηνωμένων Εθνών για ειρηνική επίλυση προς όφελος όλων των Κυπρίων και των μελλοντικών γενεών.

Οι κ. Χριστοδουλίδης και Τατάρ συμφώνησαν να συναντηθούν άτυπα στο μέλλον και να εξετάσουν την πιθανότητα ανοίγματος νέων διαβάσεων στην Κύπρο.

 

Boλές από «γαλάζιους» βουλευτές για τον τρόπο διαχείρισης της ακρίβειας φέρεται να δέχθηκε -σύμφωνα με πληροφορίες- ο υπ. Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκος στη συνάντησή του με βουλευτές της ΝΔ στη Βουλή, στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της κυβέρνησης.

Ο Γιώργος Βλάχος, λίγες ώρες μετά την έντονη αντιπαράθεση με τον Κωστή Χατζηδάκη για τα κόκκινα δάνεια, ανέφερε πως επί της ουσίας δεν γίνονται έλεγχοι στην αγορά και πως η επιβολή πλαφόν στο περιθώριο κέρδους δεν αρκεί.  Ο Υπουργός Ανάπτυξης Τάκης Θεοδωρικάκλος από την άλλη, επιχειρεί να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας ανοιχτός σε δια ζώσης συζήτηση στο γραφείο του.

 

Επανέρχεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση για παραπομπή του Στέφανου Κασσελάκη στην επιτροπή δεοντολογίας της Κουμουνδούρου με το ερώτημα της διαγραφής του. Αφορμή αυτή τη φορά η κίνησή του να ανοίξει λίστα εγγραφών μελών και φίλων σε ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο με τίτλο «Ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ», αλλά και οι προσβλητικές αναφορές που έκανε με τη συνέντευξή του στο Σταρ για μέλη της Κ.Ε που βιοπορίζονται από το κόμμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της ημέρας δεν αποκλείεται να επικαιροποιηθεί η πρόταση που είχε υποβληθεί στη συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος για διαγραφή του κ. Κασσελάκη από τον πρώην γενικό διευθυντή του ΣΥΡΙΖΑ Θύμιο Γεωργόπουλο, καθώς και άλλα μέλη της Κ.Ε.

Αύριο θα συνεδριάσει εκ νέου η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αξιολογήσει συνολικά τις τελευταίες εξελίξεις.

Η δε κίνηση του κ. Κασσελάκη να καταγράψει τις δυνάμεις που διαθέτει σε δική του πλατφόρμα χαρακτηρίζεται ως «κόμμα μέσα στο κόμμα». Για «παράρτημα» εντός του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο ο Σωκράτης Φάμελλος.

 

“Πρέπει να αποδεχθούμε τις αποφάσεις των οργάνων. Πρωτοφανές ότι ο κ. Κασσελάκης ήρθε απέξω και ανέλαβε την ηγεσία του κόμματος” είπε στον Αθήνα 9.84 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θεόφιλος Ξανθόπουλος.

Έκανε και άνοιγμα στην Νέα Αριστερά. Όπως ανέφερε, είναι μια καλή ευκαιρία να επιστρέψουν όσοι έφυγαν από το κόμμα.

 

Προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα, ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Κέρκυρας, ο οποίος φέρεται αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι τρεις κατηγορούμενοι εφοριακοί και ο λογιστής.

 

Σε τρεις ή έξι μήνες, κατά περίπτωση, θα πρέπει υποχρεωτικά να εκδίδονται οι επικουρικές συντάξεις, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΕΦΚΑ, με στόχο τον περιορισμό των εκκρεμών αιτήσεων συνταξιοδότησης. Σύμφωνα με την τριμηνιαία έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού του κράτους στη Βουλή, οι εκκρεμείς συντάξεις υπερβαίνουν τις 135.000.

 

Αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της φτώχειας ή του κοινωνικού αποκλεισμού βρέθηκε το 26,1% του πληθυσμού στη χώρα μας το 2023, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ ανακοίνωσε ότι κάλεσε τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για να παρουσιάσει το “σχέδιο νίκης” του για την ήττα της Ρωσίας στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ αυτή την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία εξαπέλυσε επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη εναντίον της ρωσικής περιφέρειας Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ άνθρωποι και να προκληθούν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα.

 

ΚΑΙΡΟΣ   

Γενικά αίθριος, σήμερα στην Αττική, μετά το μεσημέρι όμως θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές. Η θερμοκρασία στην Αθήνα έως 27 βαθμούς Κελσίου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα