back to top
23.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

23.2 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Αρβανίτης: Η Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης- Εγκλωβισμένοι άνθρωποι σε εγκλωβισμένη χώρα

Διαβάστε επίσης

Για τις τρέχουσες εξελίξεις σε σχέση με το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης μίλησε στον Αθήνα 9,84 και στις Eλεωνόρα Ορφανίδου και Ελευθερία Κουμάντου, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Κώστας Αρβανίτης.

 «’Ολο αυτό το σχέδιο, το έχουμε πει από την αρχή, ανοίγει, όχι “παράθυρο”, αλλά “πόρτες” για χώρες όπως η Γερμανία, να βρίσκουν τρόπους και να μεταθέτουν το πρόβλημα στις χώρες υποδοχής».

Προέβλεψε ότι μετά την Γερμανία θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες της ΕΕ και εκτίμησε: «Δυστυχώς η  Ελλάδα θα μετατραπεί σε ένα απέραντο στρατόπεδο συγκέντρωσης. Θα έχουμε εγκλωβισμένους ανθρώπους σε μια εγκλωβισμένη χώρα. Αυτό το ανέκδοτο με τις επιστροφές πρέπει να τελειώσει. Δεν μπορούν να γίνουν επιστροφές σε χώρες που δεν υπάρχουν καθεστώτα ή κυβερνήσεις που να μπορείς να έρθεις σε επαφή».

Εγκληματικές οι πολιτικές που δημιουργούν προς τις αιτίες και τη διαχείριση

«Πρέπει να περιμένουμε χιλιάδες ανθρώπους,  ήδη φεύγουν από τη Γάζα προς την Ευρώπη. Μπορεί ο κ Μπορέλ να λέει ότι η Ευρώπη είναι ένας ασφαλής τόπος, όμως οι πολιτικές που δημιουργούν προς τις αιτίες και προς τη διαχείριση, είναι εγκληματικές».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα