back to top
21.1 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

21.1 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Βonus έως 7.200 ευρώ ετησίως στις ειδικές ομάδες απονομής συντάξεων

Διαβάστε επίσης

Την καταβολή bonus έως 7.200 ευρώ ετησίως, προβλέπει διάταξη σε σχέδιο νόμου για το ΑΣΕΠ και τον Δημόσιο Τομέα, στους εργαζόμενους που θα απασχοληθούν στις ειδικές ομάδες απονομής συντάξεων, εφόσον επιτευχθούν οι ποσοτικοί στόχοι.

Το 69% του συνόλου των εκκρεμοτήτων για απονομή συντάξεων, δηλαδή οι 92.864 από τις 135.064 αιτήσεις, αφορούν επικουρικές, με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες.
Απαιτούμενη προϋπόθεση για την καταβολή του bonus στους εργαζόμενους είναι η επίτευξη των στόχων ως προς το πλήθος των συνταξιοδοτικών αιτημάτων που πρέπει να διεκπεραιώνουν σε μηνιαία βάση.
Το γεγονός αυτό έχει ως αποτέλεσμα, κατά μέσο όρο το  bonus που καταβλήθηκε τη διετία 2021 – 2022 να φθάνει τα 2.000 ευρώ ανά εργαζόμενο.
Ανάλογη αναμένεται να είναι η διακύμανση που θα προκύψει και το 2023, ενώ για το τρέχον έτος, η ειδική αυτή ενίσχυση θα δοθεί εντός του 2025.
Υπενθυμίζεται ότι ο ΕΦΚΑ έχει εκδώσει εγκύκλιο για την επιτάχυνση της διαδικασίας απονομής των επικουρικών συντάξεων. Εφεξής, παύει να ισχύει το όριο του 67ου έτους της  ηλικίας για να καταβληθεί  επικουρική σύνταξη και θα αρκεί η έκδοση της κύριας, ως προϋπόθεση.
Εάν οι αιτήσεις (για κύρια και επικουρική σύνταξη) υποβληθούν ταυτόχρονα, τότε η έκδοση της επικουρικής θα πρέπει να πραγματοποιηθεί το αργότερο έως τρεις μήνες μετά την έκδοση της κύριας.
Εάν όμως οι αιτήσεις υποβληθούν σε διαφορετικό χρόνο, τότε δίνεται το περιθώριο των έξι μηνών, από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης για επικουρική σύνταξη, για την απονομή της.
Δημήτρης Κωστάκος 
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα