back to top
26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

26.1 C
Athens
Τρίτη, 10 Σεπτεμβρίου, 2024

Συνεχίζεται η “στοχοποίηση” του Μουσταφά Ακιντζί από την Άγκυρα – Στα Κατεχόμενα φθάνει ο Τούρκος αντιπρόεδρος

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζεται η “στοχοποίηση” του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί τόσο από την Άγκυρα, όσο και από Τουρκοκυπρίους, μετά την πρόσφατη συνέντευξη του στον Guardian, όπου έκανε λόγο περί “φρικτού” σεναρίου την περίπτωση προσάρτησης των Κατεχομένων στην Τουρκία.

“Πολύ ατυχή” χαρακτήρισε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν τη δήλωση Ακιντζί, ενώ σε ενημέρωση που παρείχε σε στελέχη του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) αναφέρθηκε στον Τουρκοκύπριο ηγέτη υποστηρίζοντας ότι η κίνησή του “προσβάλλει τους αγώνες των πρώην “προέδρων” Ραούφ Ντενκτάς και Φαζίλ Κιουτσούκ”.
Σε δηλώσεις του χθες στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ντεμίρορεν, ο πρώην ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ντερβίς Έρογλου κατηγόρησε τον Μουσταφά Ακιντζί ότι με τις δηλώσεις του στον Guardian έβλαψε και μόλυνε τις αδελφικές σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος.
Βρίσκεται στην πολιτική από το 1974, είπε, και δεν είδε ποτέ την Τουρκία να σκέφτεται το θέμα της προσάρτησης της Κύπρου, ούτε και άκουσε ποτέ την Τουρκία χρησιμοποιεί έστω και μια έκφραση γι’ αυτό. Έχω συναντηθεί πολλές φορές ανέφερε ο Έρογλου, με διάφορους ηγέτης της Τουρκικής Δημοκρατίας και δεν άκουσα από κανέναν Τούρκο κρατικό αξιωματούχο να κάνει αναφορά σε προσάρτηση.
Για τις δηλώσεις Ακιντζί, ο Ντερβίς Έρογλου είπε ότι “δεν ήταν αναγκαίο να αρχίσει αυτή τη διένεξη ο Ακιντζί καθώς μπαίνει σε προεκλογική εκστρατεία”. Υποστήριξε δε ότι ο κ. Ακιντζί δημιούργησε αυτή τη διαμάχη για να την χρησιμοποιήσει ως εργαλείο και να κερδίσει πλεονέκτημα εν΄όψει των “προεδρικών εκλογών”. Ωστόσο εξέφρασε την πεποίθηση ότι αυτές οι εκλογές θα είναι δύσκολες για τον Τουρκοκύπριο ηγέτη.
Την ίδια στιγμή, στα Κατεχόμενα φτάνει ο Τούρκος αντιπρόεδρος, Φουάτ Οκτάι, προκειμένου να παραβρεθεί το Σάββατο σε σύσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, στην περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, για τον καθορισμό πολιτικού και νομικού οδικού χάρτη για το άνοιγμα της πόλης, αναφέρει η Hurriyet.
Ο Οκτάι αναμένεται να χαιρετίσει συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, στην παρουσία του πρωθυπουργού και του ΥΠΕΞ του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ και Κουντρέτ Οζερσάι με τίτλο: “Η πρωτοβουλία για τα κλειστά Βαρώσια από νομικής, πολιτικής και οικονομικής άποψης” με τη συμμετοχή Τούρκων διπλωματών και αξιωματούχων. Μία συνάντηση στην οποία δεν έχει προσκληθεί ο Ακιντζί και ερμηνεύεται ως μία ακόμα παρέμβαση της Τουρκίας στις εκλογές του ψευδοκράτους.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα