back to top
28.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

28.1 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Δυναμική επάνοδος στο Χ.Α

Διαβάστε επίσης

Ανακάμπτει το Χρηματιστήριο Αθηνών  μετά τις δραματικές απώλειες της προηγούμενης συνεδρίασης που οδήγησε τον  γενικό δείκτη σε επίπεδα του 2018 .  Στην θετική ατμόσφαιρα που δημιουργεί η άνοδος  σε Ευρώπης και Ασία  μετά τις διαβεβαιώσεις κεντρικών τραπεζών και κυβερνήσεων για συντονισμένη δράση κατά του Covid-19, ο  γενικό δείκτης κατέγραψε στο άνοιγμα τους  κέρδη πάνω από 5%, παραμένοντας σταθερά πάνω από τις 600 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 έκανε άλμα πάνω από 1,5%, κατά τις πρώτες ώρες της συνεδρίασης, με τις μετοχές του κλάδου πετρελαίου και φυσικού αερίου να ανακάμπτουν πάνω από 3%, χάρη στο ράλι του πετρελαίου. Η άνοδος δεν αρκεί για να αναπληρώσει τη βουτιά 7% της χθεσινής συνεδρίασης και τις απώλειες 3 τρισ. δολαρίων στην κεφαλαιοποίηση των ευρωπαϊκών μετοχών τις τελευταίες εβδομάδες, έχοντας απομακρυνθεί 20% από τα πρόσφατα ιστορικά υψηλά και με τον Stoxx 600 σε bear market.

Θετικά πρόσημα σε όλα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με κέρδη πάνω από 1% σε Φραγκφούρτη, Λονδίνο και Παρίσι. Θετικό πρόσημο και για τον FTSE MIB του Μιλάνου.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα