back to top
26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

26.3 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Σχέδιο -μαμούθ στις ΗΠΑ – Προς έγκριση 2 τρις για την ενίσχυση της οικονομίας λόγω COvid-19

Διαβάστε επίσης

Η Γερουσία των ΗΠΑ ενέκρινε χθες  ομόφωνα, το σχέδιο δαπάνης 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για την στήριξη της οικονομίας. Αύριο, Παρασκευή, θα πραγματοποιηθεί στη Βουλή των Αντιπροσώπων η ψηφοφορία για το νομοθετικό πακέτο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων  που στοχο έχει να αντιμετωπίσει τις οικονομικές  συνέπειες  της εξάπλωσης του COVID-19.

Νωρίτερα, η Δημοκρατική πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι είχε δηλώσει πως θα δοθεί περιθώριο 24 ωρών στους βουλευτές του αναφερόμενου νομοθετικού σώματος πριν από τη διεξαγωγή της ψηφοφορίας στην ολομέλεια.

Στη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, η Πελόζι μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα “Newshour” υπερασπίστηκε τις προβλέψεις χορήγησης βοήθειας του νομοσχεδίου, οι οποίες βρέθηκαν στο επίκεντρο άσκησης κριτικής από τους Ρεπουμπλικάνους, υποστηρίζοντας ότι το Κογκρέσο θα πρέπει να διαθέσει και άλλα κονδύλια αργότερα, με δεδομένες τις ανάγκες που υπάρχουν στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης, αλλά και σε άλλες αμερικανικές Πολιτείες.

Τα 96 μέλη της Γερουσίας που ήταν παρόντα, ψήφισαν υπέρ του σχεδίου (απαιτούνταν 60 ψήφοι), το οποίο προβλέπει δαπάνες 2 τρις, αλλά και την κατεπείγουσα αγορά ιατρικού εξοπλισμού και υλικού, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η χώρα μετρά ήδη πάνω από 1.000 θύματα και 68.000 κρούσματα, με τους Ρεπουμπλικανούς και τους Δημοκρατικούς να ενώνονται για πρώτη φορά και να βάζουν σε ψηφοφορία αύριο το εν λόγω σχέδιο. Το κείμενο, που υποστηρίζεται θερμά από τον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και αποτέλεσε τον καρπό διαπραγμάτευσης του Λευκού Οίκου με γερουσιαστές που διήρκεσε αρκετές ημέρες, αναμένεται να εγκριθεί και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Newsroom Αθήνα 9,84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα