back to top
23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

23.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Κουτσούμπας στη Βουλή: Η κρατική ευθύνη δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την πειθαρχία των πολιτών Μπακογιάννη: Θα τα καταφέρουμε και στη δεύτερη μάχη

Διαβάστε επίσης

«Η κρατική ευθύνη δεν μπορεί να κρύβεται πίσω από την πειθαρχία των πολιτών», τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, σχολιάζοντας τη νέα πιο δύσκολη, σύνθετη και απαιτητική-όπως την χαρακτήρισε-πραγματικότητα, που δημιουργεί η μερική άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Ο κ. Κουτσούμπας,κάλεσε την κυβέρνηση να εξασφαλίσει μαζικά διαγνωστικά τεστ, να διαθέσει προστατευτικές μάσκες χωρίς επιβάρυνση για τους πολίτες και να στηρίξει τους εργαζόμενους, τους ανέργους και όσους δεν καταγράφονται από τα ραντάρ και δεν έχουν εισόδημα, όπως οι εργάτες της τέχνης.
Αναφερόμενος στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο για την αλλαγή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ, αφού το χαρακτήρισε «περιβαλλοντοκτόνο που έρχεται να σαρώσει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενες κυβερνήσεις», εξέφρασε την άποψη ότι το περιεχόμενό του το υπαγόρευσε ο ΣΕΒ. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο άρθρο που απέσυρε προσωρινά ο υπουργός Περιβάλλοντος για τη δημιουργία ξενοδοχειακών μονάδων στο κέντρο της Αθήνας, εκφράζοντας την πλήρη διαφωνία του με τη μετατροπή του κέντρου  της πόλης σε τουριστική ζώνη.
Επ´αυτού, τοποθετήθηκε η Ντόρα Μπακογιάννη, λέγοντας ότι στο κέντρο ολοένα και περισσότερων ευρωπαϊκών πόλεων, λειτουργούν μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, κάτι που πρέπει να γίνει και στην Αθήνα. Όπως είπε, με τον τρόπο αυτό θα διασωθούν τα νεοκλασικά κτίρια και δεν θα κινδυνεύουν με κατάρρευση ,όπως συνέβη πρόσφατα με το νεοκλασικό που κάηκε στην οδό Σταδίου.
Η κ. Μπακογιάννη που διαδέχθηκε στο βήμα τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι «με συσπείρωση και αλληλεγγύη θα τα καταφέρουμε όλοι μαζί και στη δεύτερη πολύ σκληρή μάχη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας».
Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα