back to top
20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

20.6 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων

Διαβάστε επίσης

Μήνυμα ότι η Ελλάδα πρέπει να παραμείνει στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων συμπεριλαμβανομένης αυτής του συνταξιοδοτικού στέλνει ο Κλάους Ρένγκλινγκ με σημερινή του συνέντευξη στο capital.gr.

Eπισημαίνει παράλληλα ότι η πρόσφατη άνοδος στα επιτόκια των ελληνικών ομολόγων, η οποία ακολούθως εκτονώθηκε, οφείλεται στη φημολογία περί μη εφαρμογής του μέτρου.

Ο κ. Ρέγκλινγκ σχολιάζοντας την επικείμενη αύξηση του κατώτατου μισθού, τόνισε ότι η απόφαση εναπόκειται στην ελληνική κυβέρνηση, ωστόσο, πρόσθεσε ότι ως οικονομολόγος συμβουλεύει οι μισθοί να αυξάνονται ακολουθώντας την παραγωγικότητα. Μάλιστα χαρακτήρισε την αποσύνδεσή τους -στα χρόνια μετά από την είσοδο στο ευρώ- σημαντικό λόγο για τα προβλήματα που αντιμετώπισε η χώρα.

Για εκβιαστική τοποθέτηση απέναντι σε αναγκαία μέτρα ανακούφισης και αποκατάστασης των αδικιών μίλησε στον Αθήνα 9.84, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης. «Ο κ. Ρέγκλινγκ επιμένει στην πολιτική σκληρής λιτότητας που έχει οδηγήσει στην άνοδο της ακροδεξιάς στην Ευρώπη» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα