back to top
36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

36.5 C
Athens
Παρασκευή, 23 Αυγούστου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή αυτή την ώρα η Σταδίου λόγω συλλαλητηρίου εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, το οποίο πλαισιώνουν Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και συνδικάτα.

Αίσιο τέλος στην εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας Βεράμη στη Θεσσαλονίκη. Το κορίτσι εντοπίστηκε το πρωί στην Καλαμαριά, και είναι καλά στην υγεία του.

Σε εξέλιξη οι εργασίες στο κέντρο της Αθήνας για τον “Μεγάλο Περίπατο” η πιλοτική εφαρμογή του οποίου επεκτείνεται από αύριο και στην Πανεπιστημίου. Ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στον Δήμο για τις προσπάθειές τους και τόνισε ότι στόχος δεν είναι να κλείσει, αλλά να ανοίξει το κέντρο για τους πολίτες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, θα δημιουργηθεί ένας σύγχρονος ποδηλατόδρομος, μήκους 900 μέτρων. Επίσης διαμορφώνεται ένας πεζόδρομος, που θα καλύπτει δύο από τις υφιστάμενες λωρίδες κυκλοφορίας, μήκους 900 μέτρων, με παγκάκια, φυτά και περισσότερες από 250 ζαρντινιέρες. Ακόμη θα υπάρχει μία λωρίδα αποκλειστικής χρήσης για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς ενώ τα υπόλοιπα οχήματα θα συνεχίσουν να κυκλοφορούν σε δύο λωρίδες.

Με καθυστέρηση τρεισήμισι ωρών, λόγω εμπλοκής της άγκυρας, αναχώρησε το πρωί από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο “Διονύσιος Σολωμός” με 507 επιβάτες. Το πλοίο, με προορισμό Κύθνο, Σέριφο Σίφνο, Μήλο, Φολέγανδρο, Σίκινο, Ίο και Θήρα, ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει στις 7 το πρωί και αναχώρησε στις 11 παρά 20.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η νέα πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα στην περιοχή του Ασπροπύργου. Η φωτιά εκδηλώθηκε σε ξηρά χόρτα πλησίον της Λεωφόρου ΝΑΤΟ, στο ύψος της χωματερής.

Μήνυμα για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου αναμένεται να στείλει απόψε από τη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός. Ο κύριος Μητσοτάκης θα προβάλλει με έμφαση ότι η Ελλάδα πέρα από τις απαράμιλλες ομορφιές της έχει να επιδείξει υποδειγματικές επιδόσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορονοϊού και ετοιμότητα να υποδεχθεί τουρίστες.

Λουκέτο μπήκε χθες σε πέντε μεγάλα νυχτερινά καταστήματα στην Αττική στο πλαίσιο των ελέγχων για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορωνοϊού. Πρόκειται για καταστήματα εστίασης και υγειονομικού ενδιαφέροντος σε περιοχές του Πειραιά, όπως στο Τουρκολίμανο και στην περιοχή του Κεραμεικού και στο Γκάζι στην Αθήνα, όπου επιβλήθηκαν και πρόστιμα, συνολικού ύψους περίπου 15.000 ευρώ.

Σε ηλεκτρονική εφαρμογή στο TAXIS, η οποία θα ανοίξει πιθανότατα από τη Δευτέρα θα μπορούν να υποβάλλουν δηλώσεις απώλειας εισοδήματος από τη μείωση των εισπραττόμενων ενοικίων τους την περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού 100.000 με 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, προκειμένου να τύχουν της έκπτωσης φόρου 30% επί των εισοδηματικών απωλειών που υπέστησαν.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 2η αγωνιστική των πλέι οφ και πλέι άουτ της Σούπερ Λίγκα.

Για τα πλέι οφ: στις 9 και μισή Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ.

Για τα πλέι άουτ: στις 7 και τέταρτο Βόλος – Ξάνθη και στις 7 και μισή Ατρόμητος – Λαμία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Θερμοκρασία από 18 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα