back to top
31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

31.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 16:00

Διαβάστε επίσης

Με ταχύτατους ρυθμούς υλοποιείται στο κέντρο της Αθήνας ο ‘’Μεγάλος Περίπατος’’, η πιλοτική εφαρμογή του οποίου επεκτείνεται από αύριο και στην Πανεπιστημίου. ‘’Στόχος μας δεν είναι να κλείσει, αλλά να ανοίξει το κέντρο για τους πολίτες’’ είπε μεταξύ άλλων ο Δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, ο οποίος παράλληλα ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους του Δήμου για τις προσπάθειές τους.

Σε εξέλιξη οι έρευνες της υποδιεύθυνσης προστασίας ανηλίκων Θεσσαλονίκης για την εξιχνίαση της εξαφάνισης – από την περασμένη Πέμπτη – της 10χρονης Μαρκέλλας. Η μικρή – που εξετάζεται από ψυχολόγο της αστυνομίας- εντοπίστηκε το πρωί, κοντά σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στην οδό Θεμιστοκλή Σοφούλη, στην Καλαμαριά, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έφερε ίχνη από χειροπέδες στα χέρια.

Μαίνεται το πύρινο μέτωπο σε δασική έκταση στην περιοχή Μπαλαίικα του δήμου Ανδρίτσαινας – Κρεστένων, στην Ηλεία. Επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και από αέρος τέσσερα αεροσκάφη.

Σε εξέλιξη και η δασική πυρκαγιά στην Παλική Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 19 πυροσβέστες με 6 οχήματα, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 πετζετέλ.

Μήνυμα για την ασφαλή επανεκκίνηση της τουριστικής περιόδου θα στείλει το απόγευμα, από τη Σαντορίνη, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Νωρίτερα, ξεναγήθηκε από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, στον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου. Το πρωί – κατά την επίσκεψη του – στο Γενικό Νοσοκομείο Θήρας, τόνισε ότι “είναι πάρα πολύ σημαντικό να εκπέμψουμε στου επισκέπτες που θα έρθουν στη χώρα μας, την εικόνα ασφάλειας και οργάνωσης, όπως κάναμε τους προηγούμενους μήνες που αντιμετωπίσαμε, με μεγάλη επιτυχία το πρώτο κύμα της πανδημίας».

Άμεση, δίμηνη  αναστολή λειτουργίας και πρόστιμο 15.000 ευρώ επιβλήθηκε από τις ελεγκτικές αρχές, σε πέντε νυχτερινά κέντρα της Αθήνας, καθώς κατά τον προβλεπόμενο έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούσαν τα υποχρεωτικά πρωτόκολλα για την προστασία από τον κορωνοϊο. Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση, οι επιχειρήσεις που διαπιστώνεται ότι δεν τηρούν τα μέτρα «σφραγίζονται» άμεσα, ακόμη κι αν είναι σε εξέλιξη η διαδικασία έφεσης ή προσβολής της σχετικής απόφασης.

Από τη Δευτέρα ξεκινούν μέσω taxis net, οι ηλεκτρονικές δηλώσεις απώλειας εισοδήματος από ενοίκια, την περίοδο της πανδημίας. Το μέτρο αφορά περίπου 150.000 ιδιοκτήτες ακινήτων, οι οποίοι θα τύχουν έκπτωση φόρου 30% επί των εισοδηματικών απωλειών που υπέστησαν.

Σε μία ώρα, ξεκινά στην αγορά της Κυψέλης το γαστρονομικό φεστιβάλ, με μοναδικά street food πιάτα και cocktails με επιρροές από Ασία, Νότια Αμερική και Ευρώπη

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος προβλέπεται για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα