back to top
23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

23.9 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Επανεκκίνηση του τουρισμού από αύριο με το άνοιγμα των εποχικών ξενοδοχείων και καταλυμάτων.

Από αύριο αυξάνονται οι πτήσεις εξωτερικού στο αεροδρόμιο Αθηνών, ενώ απευθείας πτήσεις από το εξωτερικό αρχίζει να υποδέχεται και το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. Στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», αίρονται οι περιορισμοί στις αφίξεις από Ιταλία, Ισπανία και Ολλανδία. Οι πτήσεις από Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία θα επιτρέπονται μόνο για ταξιδιώτες που έχουν συγκεκριμένους σκοπούς, ενώ διατηρείται η απαγόρευση για τη Μ. Βρετανία και την Τουρκία. Για τις διεθνείς πτήσεις στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης, διατηρείται η απαγόρευση για πτήσεις από Ιταλία, Ισπανία, Ολλανδία, Μ. Βρετανία, Τουρκία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία.

Με νέα όψη από σήμερα η Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο της πιλοτικής εφαρμογής του «Μεγάλου Περιπάτου». Κάτοικοι και επισκέπτες θα μπορούν να απολαύσουν έναν ασφαλή ποδηλατόδρομο, μήκους 900 μέτρων και έναν εντυπωσιακό πεζόδρομο, ο οποίος καλύπτει δύο λωρίδες κυκλοφορίας. Στα Μέσα μαζικής μεταφοράς παραχωρείται μια λωρίδα αποκλειστικής χρήσης, ενώ τα άλλα οχήματα θα συνεχίσουν να κινούνται σε δύο λωρίδες, στις οποίες απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση. “ Παραχωρούμε επιπλέον χώρο στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Αθήνας με τις παρεμβάσεις μας” δήλωσε νωρίτερα στον Αθήνα 9.84 και τον Γιάννη Θεοδόση, ο Αντιδήμαρχος Αστικών Υποδομών και Σχεδίου Πόλης του Δήμου Αθηναίων, Βασίλειος Αξιώτης.

Με το μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας αρχίζουν αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων. Τις 77.970 θέσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, φέτος θα διεκδικήσουν περίπου 100.000 υποψήφιοι. «Όλα είναι έτοιμα για την αυριανή Πρεμιέρα των Πανελλαδικών, δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως προσθέτοντας ότι έχουν ληφθεί και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό στο πλαίσιο των οδηγιών του ΕΟΔΥ.

Βρέθηκε σήμερα το πρωί η 10χρονη που είχε εξαφανιστεί από χτες από την περιοχή Αχαρνών Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες το κοριτσάκι βρέθηκε σε σπίτι στην περιοχή Μενιδίου και είναι καλά στην υγεία του.

Την ίδια ώρα στη Θεσσαλονίκη, σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων για την εξιχνίαση της υπόθεσης με την εξαφάνιση της 10χρονης Μαρκέλλας, η οποία βρέθηκε χθες το πρωί. Το παιδί υποβάλλεται σε ιατρικές εξετάσεις, ενώ παρακολουθείται και από παιδοψυχολόγο.

Αύριο αναμένεται ξεκινήσει η υποβολή αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα my Business Support της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων, από επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα επιδότησης μισθών “ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ”, σύμφωνα με την απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Ταυτόχρονα, θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση και στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ. Στο πρόγραμμα, μπορούν να ενταχθούν εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης ακόμη κι αν πρόκειται για εποχικής εργασίας, οι οποίοι θα λάβουν απευθείας την ενίσχυση που αντιστοιχεί στο 60% της περικοπής των αποδοχών τους ή παραπάνω σε περιπτώσεις κατώτατου μισθού και απαγορεύεται να απολυθούν όσο διαρκεί το πρόγραμμα.

Διαδηλώσεις και επεισόδια στην Ατλάντα των ΗΠΑ μετά τον θάνατο 27χρονου Αφροαμερικανού κατά τη διάρκεια της απόπειρας σύλληψής του από δύο λευκούς αστυνομικούς. Η επικεφαλής της αστυνομίας της Ατλάντας, υπέβαλε την παραίτησή της.

8.835 νέα κρούσματα κορονοϊού κατέγραψε σήμερα η Ρωσία ενώ 119 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στην αθλητική επικαιρότητα και για τη 2η αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκα.

Στις 7 και τέταρτο παίζουν: ΟΦΗ – ΑΕΚ και στις 9 και μισή: Ολυμπιακός – Άρης.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα