back to top
26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

26.2 C
Athens
Τετάρτη, 21 Αυγούστου, 2024

Κριτική από την αντιπολίτευση του Δήμου Αθηναίων για τον Μεγάλο Περίπατο

Διαβάστε επίσης

Σφοδρή κριτική για την ταλαιπωρία των Αθηναίων λόγω του Μεγάλου Περιπάτου άσκησαν στη Δημοτική Αρχή, κατά την συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, οι δημοτικές παρατάξεις Ανοιχτή Πόλη, Λαϊκή Συσπείρωση, Αθήνα για την Ελλάδα και Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα.

Ανοιχτή Πόλη: “Έλλειψη διαβούλευσης και προχειρότητα”
“Η έλλειψη διαβούλευσης και οι βιαστικές και πρόχειρες κινήσεις δεν βοηθούν στην επιτυχή υλοποίηση των παρεμβάσεων στο κέντρο της Αθήνας, όπως υποδεικνύει το φαινόμενο της κυκλοφοριακής συμφόρησης που παρατηρήθηκε σήμερα, αλλά και οι ανακολουθίες ως προς τη λειτουργία του Τραμ που μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στην προσπάθεια διεύρυνσης της κινητικότητας”, τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος.
Επιπλέον, οι Ανοιχτή Πόλη ζήτησε να ενημερωθεί με ποιες διαδικασίες έγινε η ανάθεση του έργου και αν η δημοτική αρχή προτίθεται να προωθήσει στα πλαίσια του ΕΧΣ ρυθμίσεις για την προστασία του λιανεμπόριου, της μεταποίησης, των παραγωγικών δραστηριοτήτων και της κατοικίας.

Λαϊκή Συσπείρωση Αθήνας: “Βιαστικές οι κινήσεις της δημοτικής Αρχής”
“Ξεκίνησε η μεγάλη περιπέτεια των Αθηναίων με το “μεγάλο περίπατο” από την προηγούμενη Πέμπτη. Τις συγκοινωνιακές επιπτώσεις τις βιώνουν ήδη οι Αθηναίοι από τότε καθημερινά” υπογράμμισε ο Νίκος Σοφιανός. “Είναι γνωστές οι αντιθέσεις μας για τις βιαστικές κινήσεις της δημοτικής Αρχής, χωρίς την απαραίτητη προετοιμασία και χωρίς την απαραίτητη συζήτηση και άλλων σκέψεων που υπήρχαν” σημείωσε και πρόσθεσε:   “Θα πάρει θέση το κοινοτικό συμβούλιο σχετικά με κάποιες λογικές δεύτερες σκέψεις που μπορεί να υπάρχουν για την καθυστέρηση κάποιων μέτρων, με πρώτο απ΄όλα την καθυστέρηση ή εξαίρεση από τα μέτρα της οδού Αθηνάς και της Ερμού μέχρι Ασωμάτων;”

Αθήνα για την Ελλάδα: “Δεν ήταν η σωστή στιγμή να γίνει”
“Όταν γινόταν αντισυμβατικά και εσπευσμένα η συζήτηση του Μεγάλου Περιπάτου είχαμε πει ότι είναι μια εσφαλμένη κίνηση διότι ξεκινά ανάποδα δηλαδή δεν οργανώνει την πόλη αλλά ξεκινά από το κέντρο δημιουργώντας προβλήματα τα οποία θα επιδεινωθούν δεν θα διορθωθούν όπως πιστεύουν κάποιοι” σημείωσε ο Γιώργος Καραμπελιάς, δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού Αθήνα για την Ελλάδα. “Υπάρχει μία αντίθεση των ανθρώπων που δουλεύουν στην περιοχή την οποία δεν την λαμβάνετε υπόψη.
Δεν ήταν η σωστή στιγμή να γίνει τώρα και αυτό φαίνεται. Το κέντρο της πόλης οδηγείται σε μία τουριστική μονοκαλλιέργεια, αυτός είναι ο χαρακτήρας που πάει να δημουργηθεί στην πόλη. θα πρέπει να το λάβετε υπόψη” τόνισε ο κ. Καραμπελιάς.

Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα: “Ο Μεγάλος Γολγοθάς”
“Αυτό είναι ο Μεγάλος Γολγοθάς. Έκαναν γνωστό το Σύνταγμα για λάθος λόγο” υπογράμμισε η Ντίνα Ρέππα, δημοτική συμβουλος με την Αντικαπιταλιστική Ανατροπή στην Αθήνα. “Ζήτησε επίσης να μην λέγεται ότι ο Μεγάλος Περίπατος ψηφιστηκε ομόφωνα από το δημοτικό συμβούλιο σημειώνοντας ότι ψηφίστηκε από τις παρατάξεις των κυρίων Μπακογιάννη, Ηλιόπουλου, Γερουλάνου, Βουλγαράκη και Καπερνάρου.

Μάγδα Μπουλούκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα