back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.1 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε καραντίνα στο σπίτι τους βρίσκονται ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και ο αναπληρωτής υπουργός Νίκος Παπαθανάσης, καθώς ήρθαν σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊου 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου επρόκειτο να συνοδεύσει σήμερα τον πρωθυπουργό στη Θεσσαλονίκη και τις συσκέψεις με παράγοντες της αγοράς της πόλης.   

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο υπογραμμίζεται πως οι κ.κ Γεωργιάδης και Παπαθανάσης ήρθαν σε επαφή με επενδυτή από το εξωτερικό, ο οποίος στη συνέχεια τους ενημέρωσε ότι βρέθηκε θετικός στον ιό.  

 

Τους 279 έφτασαν οι νεκροί από επιπλοκές του κορονοιού, καθώς άλλοι τέσσερις ηλικιωμένοι άνθρωποι με υποκείμενα νοσήματα κατέληξαν κατά τη διάρκεια της νύχτας.  

Οι λοιμωξιολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για τα κρούσματα των τελευταίων ημερών σε κλειστές δομές, αλλα και για το γεγονός ότι οικοι ευγηρίας έχουν μετατραπεί σε υγειονομικές βόμβες. Σε εξέλιξη βρίσκονται ανά την επικράτεια εντατικοί έλεγχοι του ΕΟΔΥ, σε γηροκομεία, μετά και τον εντοπισμό 19 κρουσμάτων κορονοϊού στο  κέντρο φροντίδας ηλικιωμένων στο Μαρούσι, το οποίο τέθηκε από χθες σε δεκαήμερη καραντίνα.  

 

Στην Σολομώντειο λύση της μείωσης του επιπλέον χρόνου εργασίας για όσους τέθηκαν σε καθεστώς προληπτικής καραντίνας, χωρίς να έχουν νοσήσει, φέρεται να προσανατολίζεται η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν. Η διορθωμένη ρύθμιση, η οποία αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή τη Δευτέρα, θα προβλέπει ότι ο εργαζόμενος οφείλει να αναπληρώσει τις μισές εργάσιμες ημέρες και ώρες από αυτές που έλειψε από την επιχείρηση. Στο πλαίσιο αυτό, θα πρέπει να εργαστεί υπερωριακά, χωρίς επιπλέον αμοιβή, μια ώρα την ημέρα και μάλιστα χωρίς τον περιορισμό της κάλυψης του χαμένου χρόνου εργασίας έως το τέλος του τρέχοντος έτους. 

 

Υψηλός σήμερα ο δείκτης δυσφορίας στα ανατολικά και τα νότια της χώρας, καθώς και τα νησιά του Αιγαίουσύμφωνα με το meteo.gr, λόγω των υψηλών θερμοκρασιών που συνεχίζονται, σε συνδυασμό με τα αυξημένα ποσοστά υγρασίας.  

Στις περιοχές που θα βρεθούν υπό αυτές τις καιρικές συνθήκες συμπεριλαμβάνεται και η ανατολική Στερεά   

 

Δύο νέες NAVTEX για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου εξέδωσε η Τουρκία, ειδοποιώντας για ασκήσεις του Ρωσικού στόλου με πραγματικά πυρά.  

Η πρώτη αφορά στη θαλάσσια περιοχή δυτικά της Κύπρου και στο όριο της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και η δεύτερη στα ανατολικά της Μεγαλονήσου εντός της κυπριακής ΑΟΖ, με ημερομηνίες λήξης τις 22 και τις 25 Σεπτεμβρίου.  

Οι ασκήσεις θα λάβουν χώρα κοντά στην περιοχή που πλέουν το Barbaros και το  

Oruc Reis. Και οι δύο Navtex συνοδεύονται με την επισήμανση να δοθεί  

προσοχή ώστε να μην επηρεαστούν τα δύο ερευνητικά σκάφη.  

   

Να «μειώσουν τις εντάσεις» και να αρχίσουν διπλωματικές συνομιλίες στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην ανατολική Μεσόγειο», κάλεσε  Ελλάδα και Τουρκία  ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.    

 

Κανονικά, από τα μέσα Οκτωβρίου, θα ξεκινήσει και φέτος ο αντιγριπικός εμβολιασμός στην Ελλάδα. Η ηλεκτρονική συνταγογράφηση του εμβολίου θα γίνεται από τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 

Όχι φιλιά και χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής συστήνει στα ζευγάρια η επικεφαλής αξιωματούχος του τομέα δημόσιας υγείας του ΚαναδάΤερέζα Ταμ. 

Σε ανακοίνωσή της, τονίζει ακόμη ότι η λιγότερο επικίνδυνη σεξουαλική δραστηριότητα στην διάρκεια της πανδημίας περιλαμβάνει μονάχα τον εαυτό μας” 

 

Διάρρηξη χθες βράδυ σε σπίτι γνωστού επιχειρηματία στη Θεσσαλονίκη, με λεία ένα εκατομμύριο ευρώ, χρυσές λίρες και χρυσαφικά για τους δράστες.  Οι έρευνες της Αστυνομίας είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ εξετάζεται και το κοντινό περιβάλλον του θύματος, αφού θεωρείται πιθανόν οι διαρρήκτες να είχαν εσωτερική πληροφόρηση για το μεγάλο χρηματικό ποσό που διατηρούσε ο επιχειρηματίας στο σπίτι του και το σημείο που είχε το χρηματοκιβώτιο. 

 

Κινητοποιήσεις διαρκείας από σήμερα των ηλεκτρονικών μηχανικών ενάεριας κυκλοφορίας στα αεροδρόμια.  Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την προβλεπόμενη κατάργηση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας ως αυτοτελούς δημόσιας υπηρεσίας 

 

ΚΑΙΡΟΣ          

Γενικά αίθριος καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 36 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα