back to top
26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

26.7 C
Athens
Πέμπτη, 3 Οκτωβρίου, 2024

Πολυνίκης με 36 τίτλους Masters ο Τζόκοβιτς

Διαβάστε επίσης

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς είναι πλέον ο πολυνίκης στην κατηγορία των Masters τίτλων μετά την πέμπτη του κατάκτηση στο Rome Masters κερδίζοντας στον τελικό τον Ντιέγο Σβάρτζμαν.

Έγραψε ιστορία στην Ρώμη ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου κατέκτησε για 5η φορά το τουρνουά της «αιώνιας πόλης», επικρατώντας στον τελικό του Ντιέγο Σβάρτζμαν με 2-0 σετ (7-5, 6-3) και έγινε ο αθλητής με τους περισσότερους τίτλους Masters (36) στα χρονικά του αθλήματος.

Ο Τζόκοβιτς δεν έχει ηττηθεί ακόμη μέσα στο 2020 εντός γηπέδου και φρόντισε μετά τον αποκλεισμό του στο US Open με ποινή, να δώσει την απάντησή του κατακτώντας το σημαντικότερο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Roland Garros.

Απέναντι στον Αργεντινό Σβάρτζμαν δυσκολεύτηκε μόνο στο πρώτο σετ. Από κει και πέρα έφτασε άνετα στο 2-0 για να πανηγυρίσει την 5η κατάκτηση του Masters της Ρώμης σε 10 τελικούς. Νωρίτερα μέσα στην χρονιά είχε κατακτήσει το ATP Cup, το Australian Open, τα τουρνουά του Ντουμπάι και του Σινσινάτι.

Ο 33χρονος Σέρβος κατέρριψε αυτή την εβδομάδα το ρεκόρ παρουσίας σε εβδομάδες στο Νο1 του κόσμου, που κατείχε ο Πιτ Σάμπρας με 287, ενώ, πλέον, κυνηγά μόνο το ρεκόρ του Ρότζερ Φέντερερ (312).

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα