back to top
29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

29.4 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Λουκίλα Καρρέρ Πλέσσα: “Πριν γνωρίσω το Μίμη ήμουν θαυμάστρια του έργου του”

Διαβάστε επίσης

Ανήμερα των γενεθλίων του Μίμη Πλέσσα (12 Οκτωβρίου), η επί δεκαετίες σύντροφος του, συγγραφέας και ραδιοφωνική παραγωγός  Λουκίλα Καρρέρ- Πλέσσσα, μίλησε στην εκπομπή Ράδιο City  και στην Έλενα Χατζηιωάννου, για τη ζωή του, τη σχέση τους και την 70 χρονη καριέρα του , με αφορμή την πρόσφατη κυκλοφορία του βιβλίου που έγραψε, με τίτλο:”Μίμης Πλέσσας- Ποιός το ξέρει…” (εκδ. ΜΙΝΩΑΣ).  

“Το βιβλίο θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν «δύο βιβλία σε ένα», με τις αφηγήσεις του Μίμη  να παντρεύονται με τα κοινά μας βιώματα. Είναι τα 70 χρονια καριερας και τα μισα χρονια ειμαι διπλα του και τα έχω καταγραψει η ίδια, ενώ τα αλλα 35 μου τα έχει διηγηθεί. Πριν τον γνωρίσω ήμουν θαυμάστρια του και λατρευα τη μουσική του,  ήμουν συλλέκτρια του έργου του. Ο Μίμης ηταν ο μόνος καλλιτεχνης που δεν έχει συμβολαιο με δισκογραφική εταιρεία. Δεν είχε  ατζέντη. Δεν είχε κανενα διπλα του να του πει “θα αξιζε να κάνεις αυτή  τη συνεργασία  με αυτον ή τον άλλο” και με πολλούς συναδέλφους του τον έφερα εγώ σε επαφή. Δεν είχε σχέσεις με ανθρωπους απο τον χώρο ή κουμπαριές”, είπε η Λουκίλα Καρρέρ.

” Τη μέρα της γνωριμίας δεν υπήρξε ανάμεσα μας τίποτα “ερωτικό” .  Είχα πάει με την οικογενεια μου για φαγητό και στο κέντρο όπου εμφανίζονταν ο Γιώργος Κατσαρός και ο Μίμης. Επειδή ο Κατσαρός με τον οποίο γνωριζόμασταν,γνώριζε   οτι το αγαπημενο μου τραγουδι ήταν  ”Η πρωτη μας νυχτα”,   το έπαιξε στο σαξόφωνο με τον Μίμη στο πιάνο.  Στο τέλος της βραδιάς, ήρθε ο Μίμης στο τραπέζι μας και  μου είπε  ότι το αγαπημενο μου τραγούδι, το έγραψε εκείνος. “Το ξέρω κύριε Πλέσσα,  όλο σας το έργο γνωρίζω ” του είπα εγώ. Η σχέση μας  εξελίχθηκε πολλά χρόνια αργότερα.Στην πρωτη μας γνωριμία βρέθηκα απλώς  κοντα στον δημιουργό το έργο του οποίου αγαπούσα”, συμπληρώνει.

Το βιβλίο ξεκίνησε να το γράφει το 1992 αλλά έπαιρνε συνέχεια αναβολές γιατί όλο και κάτι ερχόταν …από το  μέλλον να το συμπληρώσει. Μεγάλο μέρος του στηρίχθηκε σε αφηγήσεις του μαέστρου, που τις κατέγραφε στο κασετοφωνάκι. 

Σ΄αυτόν τον πολυτελή τόμο, με το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, ξεκινά η αφήγηση από την παιδική  ηλικία του Μίμη Πλέσσα . Τα χρόνια των σπουδών (σπούδασε χημικός) οι περίοδοι που έζησε στην Αμερική, τα πρώτα τραγούδια, η πολύχρονη σχέση του με το ραδιόφωνο, η μουσική για το σινεμά, τα φεστιβάλ, οι μεγάλες συναυλίες,  το Καλλιτεχνικό Καφενείο, ξεδιπλώνονται στις 200 σελίδες του βιβλίου.

Newsroom Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα