back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Τρίτη, 3 Σεπτεμβρίου, 2024

Συμμετοχή της Τράπεζας Πειραιώς στο νέο χρηματοδοτικό εργαλείο του Ταμείου Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης

Διαβάστε επίσης

Διευρύνεται ο αριθμός των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων που συμμετέχουν στο Ταμείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης για το χρονικό διάστημα 2014-2020.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Τράπεζα Πειραιώς σε συνεργασία με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων προχώρησε στη σύναψη συμφωνίας, με ευνοϊκούς όρους, με στόχο την χρηματοδότηση επενδυτικών έργων του πρωτογενούς τομέα και της μεταποίησης αγροτικών προϊόντων.

Πάντως, η Τράπεζα Πειραιώς συμμετέχει στο εν λόγω πρόγραμμα με ύψος χαρτοφυλακίου που ανέρχεται σε 200.000.000 ευρώ. Μέσω αυτού του χρηματοδοτικού εργαλείου και της εγγύησης που παρέχεται δίνεται η δυνατότητα σε αγρότες, αγροτικούς συνεταιρισμούς, ομάδες και οργανώσεις παραγωγών καθώς και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις σε συγκεκριμένους κλάδους της μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων που πραγματοποιούν επιλέξιμες επενδύσεις να χρηματοδοτηθούν με προνομιακούς όρους και μειωμένες εξασφαλίσεις.

Επιπλέον, οι χρηματοδοτήσεις θα χορηγούνται με την μορφή μακροπρόθεσμου δανείου για την κάλυψη των πάγιων δαπανών και των επενδυτικών σχεδίων των επιχειρήσεων που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα. Το ποσό της χρηματοδότησης ανά δικαιούχο κυμαίνεται από 10.000 έως και 5.000.000 ευρώ.

Γιώργος Σάτρας

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα