back to top
36.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

36.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Βρέθηκαν τα τρία ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από δομή φιλοξενίας στην Αγία Παρασκευή

Διαβάστε επίσης

Βρέθηκαν τα τρία ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από την Αγία Παρασκευή.

Οι δύο 15χρονες και η μια 16χρονη που είχαν εξαφανιστεί την περασμένη Δευτέρα, από δομή φιλοξενίας στην Αγία Παρασκευή, βρέθηκαν και είναι καλά στην υγεία τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

«Οι φυγές των παιδιών κατά την εφηβική ηλικία είναι ένα συχνό φαινόμενο, το οποίο επιτείνει τη δεδομένη χρονική στιγμή ο εγκλεισμός λόγω των μέτρων για τον Covid-19. Το αποτέλεσμα είναι πολλές φορές να δημιουργούνται συναισθήματα καταπίεσης στους εφήβους και ανάγκη εκτόνωσης τους μέσω ανάλογων συμπεριφορών», τονίζεται, μεταξύ άλλων, στη σχετική ανακοίνωση.

Τα παιδιά και οι νέοι που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους είναι η μεγαλύτερη ομάδα αγνοουμένων παιδιών σε όλη την Ευρώπη. Το 2019, οι νέοι που έφυγαν από το σπίτι αποτέλεσαν το 54,5% των περιπτώσεων εξαφανισμένων παιδιών που αναφέρθηκαν στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά, εκ των οποίων το 14% δεν βρέθηκαν.

Η φυγή των παιδιών από το σπίτι συχνά θεωρείται ως «προβληματική συμπεριφορά», αλλά «αν ακούγατε και τη δική μας άποψη, θα γνωρίζατε ότι είναι μία λύση για να τα καταφέρουμε με σοβαρά προβλήματα που δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε με άλλο τρόπο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο 25χρονος που το «έσκασε» από το σπίτι για πρώτη φορά στα 10 του χρόνια, όπως επισημαίνει σχετική ανακοίνωση του «Χαμόγελου του Παιδιού».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα