back to top
22.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

22.5 C
Athens
Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 08:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακή συμφόρηση στον Κηφισό λόγω τροχαίου. Στην κάθοδο απο Αττική οδό μέχρι Αχαρνών και στην άνοδο από Λιοσίων μέχρι Ν. Φιλαδέλφεια. Προβλήματα προκαλεί τροχαίο και στην Κατεχάκη στο ύψος του Βύρωνα. Η κίνηση διεξάγεται με δυσκολία στο ρεύμα προς Μεσογείων από Καισαριανή μέχρι πλατεία Ηλιούπολης. Αυξημένη η κίνηση και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο ύψος των φυλακών Κορυδαλλού, όπου δίπλωσε νταλίκα σύμφωνα με αναφορές οδηγών.

Προβληματισμό προκαλεί στους ειδικούς και την κυβέρνηση ο αυξημένος αριθμός κρουσμάτων κορoνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα. Στο τραπέζι νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα της χώρας, αλλά και αυστηρότερο lockdown στην περιοχή.

Από τα 3.209 νέα κρούσματα, τα 905 καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη. Στο κόκκινο επίσης Πέλλα, Γρεβενά, Δράμα, Φλώρινα, Πιερία και Έβρος.

Στη συμπρωτεύουσα εκτάκτως 20 νοσηλεύτριες από Κρήτη, Κομοτηνή και Άργος, προκειμένου να προσφέρουν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους.

Στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης νοσηλεύεται από το βράδυ μωρό 22 μηνών που μεταφέρθηκε από τις Σέρρες. Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή 6 παιδιά με κορωνοιό.

Σε 480 ανέρχονται συνολικά οι διασωληνωμένοι ασθενείς – 60 οι θάνατοι από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο.

1.018 εμβολιαστικά κέντρα και δυνατότητα εμβολιασμού περισσότερων από 2.117.000 πολιτών το μήνα προβλέπει το Εθνικό Σχέδιο που παρουσίασε ο Βασίλης Κικίλιας.

Κατά του κορωνοιού θα εμβολιαστούν πρώτα οι υγειονομικοί, μετά οι ευπαθείς ομάδες και τέλος ο γενικός πληθυσμός. Το εμβόλιο θα γίνεται με ραντεβού μέσω τηλεφώνου ή sms. “Η κυβέρνηση αντί να δώσει ανάσα στο ΕΣΥ, συνεχίζει το εμπόριο ελπίδας με ένα εμβόλιο, που ακόμα δεν είναι καν διαθέσιμο”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νέα τηλεδιάσκεψη σήμερα των αρχηγών κρατών μελών της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τον στρατό κινητοποιεί η Ελβετία προκειμένου να ενισχύσει τα νοσοκομεία. 753 θάνατοι στην Ιταλία, για κατάσταση “κατάρρευσης” κάνουν λόγοι γιατροί της χώρας. Πάνω από 400 νεκροί τις τελευταίες 24 ώρες στη Γαλλία. Στη Γερμανία, εκτεταμένα επεισόδια στο Βερολίνο, σε διαδηλώσεις από αρνητές της πανδημίας και αντιδρώντες στα μέτρα. Κλείνουν τα δημόσια σχολεία της Νέας Υόρκης, λόγω μεγάλης αύξησης των κρουσμάτων. Οι θάνατοι στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τις 250.000.

Σε κατάσταση μέγιστου συναγερμού τίθεται και η Ιαπωνία, μετά το χθεσινό ρεκόρ των 2.000 κρουσμάτων.

Στις 9:30 το πρωί ανακοινώσεις από τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας, Χρήστο Σταϊκούρα και Γιάννη Βρούτση, για το έκτακτο οικονομικό επίδομα που θα δοθεί στοχευμένα τα Χριστούγεννα σε σοβαρά πληγέντες από την πανδημία.

Έως τις 5 το απόγευμα θα είναι ανοικτές οι εφορίες για το κοινό από τις 23 Νοεμβρίου, όπως προβλέπει απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ, Γιώργου Πιτσιλή.

Επίταξη των ιδιωτικών λεωφορείων και άμεση λήψη μέτρων υγειονομικής προστασίας στα μέσα μεταφοράς, ζητά το ΠΑΜΕ, το οποίο προχωρά σήμερα σε δράσεις για τις αστικές συγκοινωνίες.

Σωματεία και φορείς θα βρεθούν σε λίγη ώρα στους σταθμούς του μετρό Σύνταγμα, Μέγαρο Μουσικής, Δάφνη και Ηλιούπολη, και τους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου στην Αττική και την Καλλιθέα.

Την παραίτηση της αντιδημάρχου του Δήμου Αθηναίων, Αλεξίας Έβερτ, ζήτησε και έλαβε ο Δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης, μετά τις σφοδρές αντιδράσεις που προκάλεσαν οι χαρακτηρισμοί “κατσαρίδες” και “τρωκτικά” που χρησιμοποίησε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, για τους διαδηλωτές στη συγκέντρωση του ΚΚΕ ανήμερα της επετείου του Πολυτεχνείου. “Το θέμα δεν είναι προσωπικό, αλλά πολιτικό. Υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής Αρχής”, τονίζει ο κ. Μπακογιάννης, αναφέροντας ότι η κ. Έβερτ εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου.

Αρχίζουν τα έργα για την κατασκευή νέας φυλακής στην πρώην βάση ΝΑΤΟ στον Ασπρόπυργο που θα αντικαταστήσει τις φυλακές Κορυδαλλού.

ΚΑΙΡΟΣ

Βροχές σήμερα σε όλη τη χώρα. Εντονότερα τα φαινόμενα στο Αιγαίο, με καταιγίδες, πιθανότατα χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις βορειοανατολικούς ανέμους που θα φτάσουν τα 8 μποφόρ. Στην Αττική τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με σταδιακή εξασθένιση από αργά το απόγευμα. Άνεμοι βόρειοι, που στα ανατολικά θα φτάσουν τοπικά τα 8 μποφόρ. Μέγιστη θερμοκρασία 16 βαθμοί Κελσίου – 13 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα