back to top
21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

21.9 C
Athens
Τετάρτη, 2 Οκτωβρίου, 2024

Αποκλεισμός της Ρωσίας από όλες τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις για τα επόμενα 2 χρόνια

Διαβάστε επίσης

Μετά από το σκάνδαλο ντόπινγκ που είχε ξεσπάσει τα περασμένα χρόνια, το Διεθνές αθλητικό δικαστήριο (CAS) αποφάσισε να αποκλείσει την Ρωσία από όλες τις μεγάλες διοργανώσεις σε όλα τα αθλήματα για τα 2 επόμενα χρόνια.

Συγκεκριμένα, η Ρωσία δεν θα συμμετέχει στους Ολυμπιακούς και στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το ερχόμενο καλοκαίρι, ούτε και στο Μουντιάλ του 2022.

Όλα στηρίχθηκαν στην έκθεση Μακ Λάρεν, του Καναδού καθηγητή πανεπιστημίου, ο οποίος μετά από καταγγελίες στη WADA από Ρωσίδα αθλήτρια και τον προπονητή της έκανε μια σε βάθος έρευνα.

Το πόρισμα της έρευνας ήταν… καταδικαστικό για την υπηρεσία ντόπινγκ της Ρωσίας, καθώς αποδείκνυε πως το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας έκρυβε, αλλοίωνε και αντικαθιστούσε δείγματα αθλητών της χώρας από όλες τις διοργανώσεις και τα αθλήματα!

Μάλιστα, όπως αναφέρει, περισσότεροι από 1.000 Ρώσοι αθλητές που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς στο Σότσι και στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 ενεπλάκησαν ή ωφελήθηκαν προκειμένου να αποκρύψουν θετικό δείγμα ντόπινγκ, αναφέρεται στην έκθεση που δημοσιοποίησε ο WADA το 2016.

Ο Ρίτσαρντ ΜακΛάρεν, ανάφερε: «Στη θεσμική συνωμοσία συμμετείχαν, το υπουργείο Αθλητισμού και πολλές υπηρεσίες, όπως ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ρωσίας (σ.σ.: Rusada) το εργαστήριο αντιντόπινγκ της Μόσχας παράλληλα με την FSB (σ.σ.: μυστικές υπηρεσίες της χώρας) για να χειραγωγήσουν τους ελέγχους ντόπινγκ».

Ανδρέας Χανιάς

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα