back to top
28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

28.8 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Υψηλό αριθμό κρουσμάτων σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 458 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. 58 συνάνθρωποί κατέληξαν το τελευταίο 24ωρο από επιπλοκές του κορονοιού, ενώ καταγράφηκαν 1.047 νέα κρούσματα.

Σύμφωνα με την καθηγήτρια παιδιατρικής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου αυτή τη στιγμή, στη χώρα υπάρχουν περισσότερα από 8.000 κρούσματα, από αυτά τα 2.000 καταγράφονται στην Αττική και περισσότερα από 1.600 στη Θεσσαλονίκη.

Την παράταση του αυστηρού lockdown, εως τις 6 Ιανουαρίου σε Ασπρόπυργο και Ελευσίνα και στους δήμους Εορδαίας και Βοϊου Κοζάνης, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο.

Το διαδοχικό άνοιγμα των σχολείων, με την αρχή να κάνουν τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά στις 8 ή στις 11 Ιανουαρίου, φαίνεται να εισηγείται, σύμφωνα με όλες τις τελευταίες πληροφορίες, η πλειονότητα των λοιμωξιολόγων της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων που συνεδριάζει από τις 2.30 το μεσημέρι.

Έως το τέλος Ιανουαρίου θα έχουν παραληφθεί 429.000 εμβόλια της Pfizer και έως τον Ιούνιο, με τη σταδιακή αδειοδότηση των εμβολίων και άλλων εταιρειών από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΕ, θα έχουν φτάσει στην Ελλάδα συνολικά 25 εκατ. δόσεις για να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού, εφόσον το επιθυμεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι το εμβόλιο είναι η αρχή του τέλους της πανδημίας εως ότου να εμβολιαστεί ένα σημαντικό ποσοστό του ελληνικού πληθυσμού, θα πρέπει να εξακολουθούμε να προσέχουμε πάρα πολύ για να μην αντιμετωπίσουμε ένα τρίτο κύμα της πανδημίας», τόνισε ο πρωθυπουργός, επισκεπτόμενος το Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Το θέμα το εμβολιασμού πυροδότησε νέα πολιτική αντιπαράθεση. «Επιτελικό ρουσφέτι» και όχι συμβολική κίνηση, χαρακτηρίζει ο Αλέξης Τσίπρας τις «ουρές» υπουργών και γενικών γραμματέων για να εμβολιαστούν. Τα εμβόλια -όπως αναφέρει-σε ανάρτησή του στο FB δεν επαρκούν για το υγειονομικό προσωπικό της πρώτης γραμμής.

«Ο εμβολιασμός είναι ένα μεγάλο εθνικό εγχείρημα στο οποίο δεν χωρά η μικροκομματική μιζέρια», απάντησε ο Στέλιος Πέτσας.

Να μην επαναληφθούν τα λάθη που έγιναν στο δεύτερο κύμα της πανδημίας αλλά και να τελειώνει το «επικοινωνιακό σόου» της κυβέρνησης με τα εμβόλια, ζητεί η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά.

Πέντε νεκροί και 20 τραυματίες ο μέχρι στιγμής απολογισμός από τον ισχυρό σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στην Κροατία. Το κέντρο της Πέτρινια δεν υφίσταται πια όπως το ήξεραν οι κάτοικοί του, ενω η Σλοβενία έκλεισε πυρηνικό της σταθμό για προληπτικούς λόγους.

Tην παράταση του μέτρου και για το 2021 που όριζε ότι οι χαμηλοσυνταξιούχοι θα λάμβαναν δωρεάν τα φάρμακά τους και για τη νέα χρονιά ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω twitter. Μετά την κοινωνική κατακραυγή και μπροστά στο ενδεχόμενο 600.000 χαμηλοσυνταξιούχοι να πληρώνουν από την τσέπη τους από το νέο έτος φάρμακα που ήταν δωρεάν, αναγκάστηκε τελικά να συρθεί πίσω από αυτό που διεκδικούσαμε και που ο ίδιος αρνιόταν πεισματικά αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πτώμα σε προχωρημένη σήψη, πιθανότατα γυναίκας, εντοπίστηκε το απόγευμα σε βαλίτσα στα Βίλια Αττικής. Την βαλίτσα εντόπισαν δύο άνδρες που είχαν πάει για κυνήγι. Τις έρευνες ανέλαβε το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής

Επιφάνειες συνολικού εμβαδού σχεδόν 1.700 τετραγωνικών μέτρων, επί της οδού Ερμού από το Σύνταγμα μέχρι την οδό Αγίων Ασωμάτων καθάρισε Διεύθυνση Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων. Μετά την παρέμβαση, καθαρίστηκαν τα γκράφιτι που σκέπαζαν δεκάδες επιφάνειες ιστορικών κτιρίων, τοίχων αλλά και ρολά καταστημάτων.

Οι επιχειρήσεις αντί-γκράφιτι, είναι μέρος του σχεδίου καθαριότητας της Αθήνας, στο σύνολό της. Συντονισμένα και τακτικά” σημείωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ομάδα εθελοντών πολιτών με το όνομα “save your hood” διοργανώνουν δράσεις σε γειτονιές της Αθήνας και όχι μόνο για να μαζέψουν σκουπίδια.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές εως το μεσημέρι, προβλέπονται για αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 15 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα