back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

32.4 C
Athens
Τρίτη, 27 Αυγούστου, 2024

Οι καταγγελίες Μπεκατώρου στη Βουλή – Επίκαιρη ερώτηση της Φωτεινής Πιπιλή

Διαβάστε επίσης

Στη Βουλή φέρνει την υπόθεση των καταγγελιών της Σοφίας Μπεκατώρου, η βουλευτής της ΝΔ Φωτεινή Πιπιλή.

Με επίκαιρη ερώτησή της που απευθύνει προς τον υφυπουργό Πολιτισμού αρμόδιο για θέματα Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, ζητά να ληφθούν μέτρα για την εξάλειψη ανάλογων φαινομένων.

Αναλυτικά, το περιεχόμενο της επίκαιρης ερώτησης, έχει ως εξής:

«Η συγκλονιστική αποκάλυψη της επί δύο φορές Ολυμπιονίκη κυρίας Σοφίας Μπεκατώρου για την αήθη και ποινικά κολάσιμη ασέλγεια σε βάρος της προκάλεσε πανελλήνιο σάλο και αμαύρωσε την ιδέα περί Ιδεώδους του Αθλητισμού.

Η κυρία Σοφία Μπεκατώρου, με τη συνειδητή επιλογή της να σπάσει τον τοίχο της σιωπής, προσέφερε στο σύνολο της κοινωνίας. Αφυπνίζει όλους μας και ιδιαίτερα τους ίδιους τους γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους σε αθλητικά σωματεία ώστε να αποκτήσουν την πολύτιμη για τις νεαρές ηλικίες εμπειρία της άθλησης, της ευγενούς άμιλλας και της καλλιέργειας των ατομικών τους δυνατοτήτων. Αυτή είναι η θετική πλευρά στην ιστορία. Ξυπνήσαμε όλοι. Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά, όπου με επαίσχυντο και προκλητικό τρόπο αντέδρασε με επίσημη ανακοίνωσή της, η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία. Αντί να σπεύσει να επεξεργαστεί, με τη συνεργασία του Υπουργείου και ειδικών επιστημόνων για μείζονα κοινωνικά θέματα, τη μαρτυρία της κυρίας Μπεκατώρου, όχι μόνο δε ζήτησε ταπεινά συγγνώμη αλλά κατά κάποιο τρόπο εγκάλεσε την κυρία Μπεκατώρου για το γεγονός ότι τότε, στην ευαίσθητη ηλικία της, δεν αποκάλυψε την αποτρόπαια εις βάρος της πράξη από ενεργό παράγοντα της Ομοσπονδίας.

Με δεδομένο ότι οι αθλητικές ομοσπονδίες και τα σωματεία επιχορηγούνται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, ερωτάται η Υπουργός:

1. Ποια μέτρα πρόκειται να λάβει για την πρόληψη ανάλογων γεγονότων;
2. Προτίθεται το Υπουργείο, με δεδομένη την απαράδεκτη, αντιδεοντολογική αντίδραση της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, και προσωπικά του προέδρου, να καθαιρέσει το Διοικητικό Συμβούλιο διότι, όχι μόνο δεν καταδίκασε με απόλυτο τρόπο τη συγκεκριμένη συμπεριφορά, αλλά στην ουσία επιχείρησε να τη συγκαλύψει;».

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα