back to top
23.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

23.7 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Ρήγας Αξελός: Η δικαιοσύνη οφείλει να εξετάσει τα αδικήματα ακόμα και εάν τα στείλει στο αρχείο λόγω παραγραφής

Διαβάστε επίσης

Για τις εξελίξεις στον χώρο του θεάτρου, μετά τη σωρεία καταγγελιών από ηθοποιούς για  περιστατικά βίας, σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στην Ελεωνόρα Ορφανίδου, ο γνωστός ηθοποιός και Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων, με την παράταξη “Ανοιχτή Πόλη” Ρήγας Αξελός.

«Η πραγματικότητα είναι εκεί αμίλητη και αδυσώπητη, δεν έχει καμία σχέση αν αυτό έχει παραγραφεί ή όχι. Το θέμα είναι τι έχει συμβεί» είπε ο κ Αξελός χαρακτηρίζοντας αξιοθαύμαστη η στάση των θυμάτων. «Θέλει μια απίστευτη γενναιότητα να βγεις να το πεις δημόσια ακόμα και αν ξέρεις ότι δεν υπάρχουν νομικές επιπτώσεις, λόγω παραγραφής» 

Τόνισε πως υπάρχουν καταγγελίες συγκροτημένες και τεκμηριωμένες. «Ακόμα και αν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα, η δικαιοσύνη οφείλει να τα εξετάσει ακόμα και εάν τα στείλει στο αρχείο» 

Αναφορικά με τις ευθύνες που φέρει η ηγεσία του υπουργείο πολιτισμού για την τοποθέτηση του σκηνοθέτη στο εθνικό θέατρο ήταν ξεκάθαρος: «Όταν ένας υπουργός διορίζει ανθρώπους σε θέσεις σοβαρές και υπεύθυνες, οφείλει να γνωρίζει το βιογραφικό τους, σε πλήρη έκταση. Ακόμα και αν δεν έχει ευθύνη, θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα