back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Η Όλγα Τρέμη στον Αθήνα 9.84 για την Ημέρα της Γυναίκας

Διαβάστε επίσης

Η προσφορά της γυναίκας, πολυσήμαντη και πολυδιάσταση, όπως και οι ρόλοι που καλείται να διαδραματίσει καθημερινά προσπαθώντας να ισορροπήσει ανάμεσα στις δικές της ανάγκες, στις ανάγκες της εργασίας και της οικογένειάς της. Στη σύγχρονη εποχή, η γυναίκα μάχεται, διαπρέπει στην κοινωνική ”σκακιέρα”, βάζει στόχους και κυρίως δεν σταματά να ονειρεύεται.

Ο Αθήνα 9.84, ο σταθμός της πόλης, σήμερα, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αφιερώνει ολόκληρο το πρόγραμμά του στις γυναίκες που εξακολουθούν να αγωνίζονται για την εξάλειψη των διακρίσεων, την προστασία και προώθηση των δικαιωμάτων τους και για την κατάκτηση της ουσιαστικής ισότητας.

Στον Αθήνα 9.84, στην εκπομπή «Πλοίο τράκαρε με τρένο» και στον Μιχάλη Λεάνη, μίλησε η δημοσιογράφος, Όλγα Τρέμη. «Γιορτάζουμε τις θυσίες και τους αγώνες των γυναικών για την πολυπόθητη ισότητα και έχουμε καταφέρει πολλά.

Με βάση την τελευταία πανευρωπαϊκή έρευνα ξέρουμε ότι οι Ευρωπαίες απέχουν περίπου 60 χρόνια από το να κατακτήσουν πλήρως και απολύτως την ισότητα. Με άλλα λόγια, σχεδόν τρεις γενιές.

Δεν αρκεί μόνο η πολιτική βούληση που είναι αναγκαία, ούτε και η θεσμική κατοχύρωση που προφανώς είναι σημαντική. Ο μεγάλος εχθρός που μας εμποδίζει, άντρες και γυναίκες, είναι να απαλλαγούμε από εκείνα τα στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα μέσα μας εδώ και αιώνες. Και γι’ αυτό θα χρειαστεί να μεσολαβήσουν κάποιες γενιές καθώς κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει από την μία μέρα στην άλλη.

Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και να ενεργοποιηθεί περισσότερο ο κόσμος σε σχετικά με την σεξουαλική κακοποίηση που αφορά και γυναίκες αλλά και άνδρες. Το γεγονός ότι μιλάμε γι αυτό, είναι ένα βήμα προς την θωράκιση».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα