back to top
29.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

29.6 C
Athens
Κυριακή, 1 Σεπτεμβρίου, 2024

Πρόθεση για “καβγά” καταλογίζουν στον Νίκο Δένδια τα τουρκικά ΜΜΕ – Τι αποσιωπούν

Διαβάστε επίσης

Θράσος , πρόθεση για σόου και καβγά , καταλογίζουν μεταξύ άλλων στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια τα τουρκικά ΜΜΕ με φόντο την χθεσινή σκληρή φραστική αντιπαράθεση κορυφής που είχε on camera με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Hurriyet  κάνει λόγο για «σκάνδαλο» Δένδια  και τονίζει πως ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, απάντησε σε όλες τις «προκλήσεις». Ο αρθρογράφος της HurriyetΟυγούρ Εργκάν εμφανίζεται σοκαρισμένος και το ρεπορτάζ του έχει τον τίτλο  “Σοκαριστική στάση από τον Έλληνα υπουργό. Ήρθε για διάλογο και έκανε καβγά”.  Όπως και σε όλα τα σημερινά δημοσιεύματα και ρεπορτάζ των τουρκικών ΜΜΕ ο Εργκάν έχει “εξαφανίσει” κάθε αναφορά του Τσαβούσογλου σε “τουρκική” μειονότητα,  και επιτίθεται στον Νίκο Δένδια  που “ήρθε έτοιμος για καβγά”

«Τα θερμά μηνύματα του υπουργού Μεβλούτ Τσαβούσογλου ακολούθησε ένταση που προέκυψε μετά τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του κ. Δένδια. Ο Έλληνας υπουργός μίλησε για συνεχιζόμενη παραβίαση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας του. Ο κ. Τσαβούσογλου τού απάντησε: “Εγώ στην ομιλία μου δεν κατηγόρησα για κάτι την Ελλάδα, ήλπιζα να υπάρχει μια πιο θετική ατμόσφαιρα στην πρώτη αυτή συνάντηση. Δεν έχουν αντίκρισμα οι κατηγορίες. Η Ελλάδα λέει ότι η Τουρκία παραβιάζει κυριαρχικά δικαιώματα και διεθνές δίκαιο, δεν μπορούμε να το δεχτούμε αυτό”» σημειώνει η τουρκική εφημερίδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ξεκινά  το σχετικό άρθρο του με τη φράση του Μεβλούτ Τσαβούσογλου ότι «η προκλητική ρητορική πρέπει να αποφεύγεται στις σχέσεις μεταξύ δύο χωρών.»

Η αγγλόφωνη Daily Sabah  αναφέρεται σε έναν άκρως διαλλακτικό Τσαβούγλου κι έναν Νίκο Δένδια που εκμεταλλεύτηκε το βήμα για να «αραδιάσει μια σειρά μακροχρόνιων παραπόνων». «Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με διαλλακτικά σχόλια από τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος επαίνεσε τον “πολύ θετικό διάλογο” που είχε (με τον ομόλογό του) στην τουρκική πρωτεύουσα. Όμως ο κ. Δένδιας στην έναρξη της ομιλίας του αποφάσισε να αραδιάσει μια σειρά από μακροχρόνια παράπονα κατά της Τουρκίας – ξεκινώντας από τις έρευνες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο και φτάνοντας στη μεταχείριση της ελληνικής ορθόδοξης μειονότητας και τη συνεχιζόμενη διαμάχη των δύο χωρών για το μεταναστευτικό. .

Η φιλοκυβερνητική Yeni Safak τιτλοφορεί το άρθρο της: «Ο Τσαβούσογλου απάντησε αμέσως: (Ο Δένδιας) ήρθε για να καταστρέψει τις διμερείς σχέσεις, όχι να τις διορθώσει». Όπως αναφέρει στο κείμενό της «ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας κατηγόρησε την Τουρκία για τη διαχείριση της ελληνικής μειονότητας, για το προσφυγικό και την Αγιά Σοφιά. Ο Τσαβούσογλου αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις αυτές, και τόνισε ότι η Ελλάδα έσπρωξε 80.000 πρόσφυγες στη θάλασσα. (..) Η εφημερίδα αποκρύβει ότι ο Τσαβούσογλου μίλησε για Τουρκική μειονότητα  και σημειώνει  ως λογια του τουρκου ΥΠΕΞ “  η καταπίεση που υφίστανται οι μουσουλμάνοι της Δυτικής Θράκης είναι απάνθρωπη.” 

Το κρατικό TRT Haber έκανε λόγο για «σκληρή απάντηση του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών»: «Ο Τούρκος ΥΠΕΞ έδωσε σκληρή απάντηση στις κατηγορίες που έγιναν σε βάρος της Άγκυρας (από τον Ν. Δένδια). “Δεν έκανα καμία κατηγορία σε βάρος της Ελλάδας κατά την τοποθέτησή μου (στη συνέντευξη Τύπου). Δεν γίνεται η Τουρκία να αποδεχτεί αυτές τις κατηγορίες” είπε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου», γράφει χαρακτηριστικά το πρακτορείο.

Η εφημερίδα Vatan, κάνει λόγο για «σκανδαλώδεις φράσεις» του Έλληνα υπουργού Νίκου Δένδια. Στο άρθρο της που τιτλοφορείται «Το παρασκήνιο των σκανδαλωδών λέξεων του Έλληνα ΥΠΕΞ: Το χειρίστηκε σαν μαριονέτα» η εφημεριδα επικαλούμενη ελληνικά ΜΜΕ εξαγάγει το συμπέρασμα ότι ο κ. Δένδιας είχε οδηγίες από τον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη να είναι ετοιμοπόλεμος στην περίπτωση που κατά τη συνέντευξη Τύπου δεχτεί κάποια επίθεση από τον Τούρκο ομόλογό του.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα