back to top
32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

32.5 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Σε διπλωματικό επεισόδιο εξελίσσεται η αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους της RYAN AIR που εκτελούσε πτήση από την Αθήνα προς το Βίλνιους της Λιθουανίας, όταν με διαταγή του Λευκορώσου Προέδρου Λουκασένκο, το αεροπλάνο συνοδεία μαχητικού επέστρεψε στο Μινσκ, προκειμένου να συλληφθεί ο ακτιβιστή δημοσιογράφος και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτυεσης, Ρομάν Προτάσεβιτς. Στο αεροσκάφος επέβαιναν και 11 Έλληνες πολίτες, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στο αεροδορόμιο του Μινσκ.

Άμεση και αιχμηρή ήταν η αντίδραση του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος χαρακτήρισε πρωτόγνωρο το γεγονός και απαίτησε την άμεση απελευθέρωση όλων των επιβατών. ”Αύριο το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, πρέπει να ανταποκριθεί στην ανάγκη κλιμάκωσης της πίεσης προς την Λευκορωσία, Φτάνει πιά’’ .. καταλήγει η ανάρτηση του πρωθυπουργού.

Για ‘’κρατική αεροπορία’’ έκανε λόγο το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών. ‘’Για την Ελλάδα, η προάσπιση των θεμελιωδών αξιών, η δημοκρατία, το κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι ζήτημα αρχής. Παρόμοιες πρακτικές, παραπέμπουν σε άλλες εποχές που δεν αρμόζουν σε κανένα πολιτισμένο κράτος, και δεν θα πρέπει να μείνουν αναπάντητες’’ τονίζει η ελληνική διπλωματία, απαιτώντας την απελευθέρωση ΟΛΩΝ των επιβατών.

Τηλεφωνική συνομιλία με τον Λιθουανό ομόλογό του είχε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Άμεσες διευκρινίσεις από την κυβέρνηση της Λευκορωσίας ζήτησε η Γερμανία.

Νέα μείωση του ιικού φορτίου αποτυπώνεται στα σημερινά στοιχεία του ΕΟΔΥ. Ανακοινώθηκαν 877 κρούσματα κορωνοίου και 38 επιπλέον θάνατοι. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονται 569 ασθενείς covid. Από τα σημερινά κρούσματα, τα 470 εντοπίστηκαν στην Αττική..

Σε μια ώρα κλείνουν τα εμπορικά καταστήματα. Έως τις 10.30 το βράδυ θα μείνουν ανοιχτά τα καταστήματα τροφίμων.

Αύριο ανοίγουν τα καταστήματα OΠΑΠ. Από τις 28 του μήνα θα ξεκινήσουν οι θερινές συναυλίες. Κάθε νέο βήμα για την επιστροφή στην κανονικότητα γίνεται υπό αυστηρούς περιορισμούς και υγειονομικά πρωτόκολλα.

Από αύριο, εξάλλου, διευρύνεται η διάθεση των self tests σε όλους τους εργαζόμενους του ιδιωτικού και του δημοσίου τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας, καθώς και σε όσους έχουν ατομική επιχείρηση. Έως ερχόμενο Σάββατο 29 Μαΐου θα διατίθενται μέσω των φαρμακείων 2 self tests – ένα για κάθε εβδομάδα – μέχρι το τέλος του μήνα. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα δηλώνουν τα αποτελέσματα των test στη ΕΡΓΝΑΝΗ, οι δημόσιοι Υπάλληλοι στην πλατφόρμα της απογραφής.

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Άγκυρας: Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, κατηγόρησε την Αθήνα ότι ‘’σαμποτάρει τις προσπάθειες συνεννόησης με την Άγκυρα, εξαιτίας της ..’’επεκτατικής -όπως είπε – πολιτικής’’ της’’ ‘’Η Τουρκία έχει καθαρό μέτωπο και καθαρή ιστορία. Δεν διέπραξε γενοκτονίες, ούτε Αρμενική ούτε Ελληνική, είπε ο Χουλουσί Ακάρ, συνέστησε μάλιστα στην Ελλάδα ‘’να μην προσπαθήσει να μετατρέψει τα ελληνοτουρκικά θέματα, σε θέματα Τουρκίας-ΗΠΑ- Τουρκίας ΕΕ και Τουρκίας-ΝΑΤΟ’’!!.

Για 13 νεκρούς, κάνει λόγο η ιταλική LA STAMPA, σχετικά με την πτώση της καμπίνας τελεφερίκ στο Πιεμόντε της Βόρειας Ιταλίας και ενώ εκτελούσε την διαδρομή από την όχθη της λίμνης Maggiore προς το βουνό, σε ύψος 1491νος μέτρων.

Σε εξέλιξη η δασική πυρκαγιά στην περιοχή Ντόμπριτσα Μαινάλου, στον Δήμο Μεγαλόπολης Αρκαδίας.

Με αφιέρωμα στο ελαφρό τραγούδι συνεχίζεται απόψε στις 9, ο κύκλος των  συναυλιών του Α984. Ηχογραφήθηκαν και μαγνητοσκοπήθηκαν στον ΣΤΑΥΡΟ ΤΟΥ ΝΟΤΟΥ και παρουσιάζονται κάθε Κυριακή, στα ερτζιανά στους 98,3. Στο κανάλι του σταθμού μας στο youtube και από την ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina984.gr Σήμερα επί σκηνής,  Δώρος Δημοσθένους και  Πέννυ Μπαλτατζή. Συμμετέχει ο Άγγελος Παπαδημητρίου. Παρουσιάζει  η Αριστέα Γιάννου.  

Και ο καιρός… 

Αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία  έως 30 βαθμούς Κελσίου… 23 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι. 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα