back to top
23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

23.4 C
Athens
Δευτέρα, 7 Οκτωβρίου, 2024

Συνάντηση Μ. Τσαβούσογλου με Κ. Μητσοτάκη και Ν. Δένδια στην Αθήνα στις 31 Μαΐου

Διαβάστε επίσης

Επιβεβαιώνεται, η επίσκεψη του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στην Ελλάδα, στις 30 Μαΐου. Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, θα γίνει δεκτός τη Δευτέρα 31 Μαΐου από τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια στο Μέγαρο Μαξίμου.

Πριν επιβεβαιωθεί επισήμως η επίσκεψη Τσαβούσογλου, ο κ. Μητσοτάκης είχε δηλώσει, χθες, από τις Βρυξέλλες ότι «εφόσον τα προγράμματά μας συμπέσουν, έχω όλη την καλή διάθεση να συναντηθώ μαζί του, όπως εξάλλου συναντήθηκε ο Πρόεδρος Ερντογάν με τον υπουργό Εξωτερικών όταν πήγε στην Τουρκία».

Από την πλευρά της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη αναφερόμενη στις ελληνοτουρκικές σχέσεις δήλωσε το πρωί της Τετάρτης στον Σκάι ότι «διαφωνίες με την τουρκική πλευρά υπήρχαν και υπάρχουν. Ωστόσο, την ίδια ώρα υπάρχει και η βούληση για την προώθηση μιας θετικής ατζέντας και ενός φάσματος συνεργασίας στον οικονομικό και στον εμπορικό τομέα, στους τομείς χαμηλής πολιτικής».

«Έχουν πολύ μεγάλη σημασία καθώς μπορεί να συμβάλουν και στις επαφές των δύο λαών και στην εμπέδωση ενός κλίματος αποκλιμάκωσης και βελτίωσης των σχέσεων», πρόσθεσε.

Οι συνομιλίες θα εστιαστούν στις διμερείς σχέσεις, καθώς και στις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να παραθέσει ανεπίσημο δείπνο στον Τούρκο ομόλογο του την Κυριακή 30 Μαΐου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών αναμένεται νωρίτερα την Κυριακή να πραγματοποιήσει ιδιωτική επίσκεψη στη Θράκη.

Τέλος, σημειώνεται ότι συνάντηση με τον υφυπουργό Εξωτερικών, Σεντατ Οναλ στην Καβάλα θα έχει την Κυριακή ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, σε συνέχεια των συνομιλιών που είχαν στις 15 Απριλίου στην Άγκυρα, όπου οι δύο πλευρές εξέφρασαν την βούληση να προωθήσουν μια θετική ατζέντα στον οικονομικό και εμπορικό τομέα.

Aλεξάνδρα Βουδούρη, Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα