Στην ανάκληση παρασκευάσματος κρέατος πουλερικών προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων αφού κατά τη διάρκεια ελέγχων διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.
Πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία “ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΣΤΗΘΟΣ ΣΟΥΒΛΑΚΙ ΜΕ ΠΙΠΕΡΙΑ ΚΤΨ” με αριθμό παρτίδας 2024230221, ημερομηνία παραγωγής/κατάψυξης 23/2/21 και ημερομηνία ανάλωσης 23/2/23, ενώ το προϊόν παράγεται και διακινείται από την επιχείρηση ΓΟΓΓΑΚΗΣ ΑΕΒΕ.
Όσον αφορά στους ελέγχους έγιναν στο πλαίσιο του Προγράμματος “Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων” από την Περιφερειακή Διεύθυνση Ηπείρου σε συνεργασία με το Κτηνιατρικό Εργαστήριο Ιωαννίνων.
Επιπλέον, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι, ενώ καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το προϊόν να μην το καταναλώσουν.
Γιώργος Σάτρας