back to top
25.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

25.7 C
Athens
Τρίτη, 8 Οκτωβρίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Toν Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει η διαδικασία για την τρίτη, αναμνηστική δόση εμβολίου κατά του κορονοιού όπως ανακοίνωσε προ ολίγου η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρία Θεοδωρίδου. Η τρίτη δόση θα αφορά σε mRNA εμβόλια προκειμένου να θωρακίσει όσους ακόμα παραμένουν ευάλωτοι, λόγω αδυναμίας ανάπτυξης αντισωμάτων ή άτομα που κινούνται σε χώρους με αυξημένη έκθεση στον ιό.

Σημείωσε ότι την τρίτη δόση θα κάνουν μεταξύ άλλων άτομα με μεταμόσχευση, με νεφρική ανεπάρκεια με αιματολογικό καρκίνο και

άτομα σε ανoσοκαταστολή ή και με αυτοάνοσα.

Τόνισε δε, ότι η χορήγηση της τρίτης δόσης δεν πρέπει να αποπροσανατολίζει από τον βασικό στόχο που είναι ο βασικός εμβολιασμός.

2.628, κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ. 319 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 34 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο.

Πράσινο φως από τον Αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων στο εμβόλιο των Pfizer/BioNTech για τη χορήγηση του σκευάσματος στις ηλικίες άνω των 16 ετών. Είναι το πρώτο εμβόλιο που λαμβάνει πλήρη έγκριση για χορήγηση στους άνω των 16 ετών και όχι προσωρινή, την οποία έχουν λάβει και τα υπόλοιπα εμβόλια.

 

 

Ανοιχτό άφησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου το ενδεχόμενο επέκτασης του υποχρεωτικού εμβολιασμού στο Δημόσιο τομέα.

Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Οικονόμου απάντησε ότι «είναι ένα από τα ενδεχόμενα που θα αξιολογηθούν και θα απασχολήσουν την επιτροπή των ειδικών» παραπέμποντας στις ανακοινώσεις που θα γίνουν αύριο.

Αύριο το απόγευμα θα εξαγγελθούν και τα νέα μέτρα για τη λειτουργία της οικονομίας και της κοινωνίας το φθινόπωρο.

“Η χώρα και η κυβέρνηση θα κάνουν ότι χρειαστεί προκειμένου να μην επιστρέψουμε σε περιπέτειες που ζήσαμε το προηγούμενο διάστημα” τόνισε ο κ Οικονόμου, αναγνωρίζοντας σε ότι αφορά το τείχος ανοσίας πως δεν βρισκόμαστε εκεί που θα επιθυμούσαμε καθώς σημαντική μερίδα συμπολιτών μας αρνείται να εμβολιαστεί.

 

Σε ύφεση είναι, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Κάζα στα Βίλια Αττικής και έκαψε σπίτια στον Προφήτη Ηλία. Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν 167 πυροσβέστες με 60 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων δύο ομάδων πεζοπόρων τμημάτων, της δύναμης που έχει διαθέσει ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας με 61 πυροσβέστες και 18 οχήματα από τη Ρουμανία.

Από αέρος επιχειρούν για λίγη ώρα ακόμη περιοδικά 14 ελικόπτερα, συμπεριλαμβανομένων 2 ελικοπτέρων της Αεροπορίας Στρατού και 1 ως συντονιστικό, καθώς και 14 αεροσκάφη συμπεριλαμβανομένου του ρωσικού Beriev-200.

Στο Δήμο Καρύστου οι δυναμεις της πυροσβεστικής οριοθέτησαν την φωτιά. Σε ύφεση το μέτωπο στο Μαρμάρι. 31 δασικές πυρκαγιές εκδηλώθηκαν το τελευταίο 24ωρο, σε όλη τη χώρα

Την προσεχή Τετάρτη θα διεξαχθεί συζήτηση στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης στις περιοχές που χτυπήθηκαν.

 

Προσχηματική χαρακτήρισε η Φωφη Γεννηματα τη συγγνώμη του πρωθυπουργού και ζήτησε απόδοση ευθυνών για την καταστροφή αυτή από τις πυρκαγιές. Η κ. Γεννηματά που επισκέφθηκε τις πυρόπληκτες περιοχές της Εύβοιας πρότεινε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα ανασυγκρότησης με επαρκείς πόρους, στο οποίο κύριοι μέτοχοι και διαχειριστές θα είναι η Αυτοδιοίκηση, οι φορείς και οι κάτοικοι της περιοχής και όχι η Μαξίμου Α.Ε.

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο στις Περιφέρειες Στερεάς Ελλάδας, Αττικής και Πελοποννήσου, σύμφωνα με τη γ.γ Πολιτικής Προστασίας.

Έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 64 ετών ένας από τους μακροβιότερους, φωτορεπόρτερ του πολιτιστικού ρεπορτάζ, ο Γιάννης Κανελλόπουλος, ενώ βρισκόταν σε διακοπές στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Νέα Μανωλάδα Ηλείας.

Συναγερμός έχει σημάνει στις Αστυνομικές Αρχές της Θεσσαλονίκης μετά από e-mail που έλαβαν τρία ξενοδοχεία της πόλης για τοποθέτηση βόμβας. ΣΕ εξέλιξη έρευνα της Αστυνομίας, ενώ τα ξενοδοχεία εκκενώθηκαν προληπτικά.

 

Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι θα ταχθεί υπέρ της επιβολής κυρώσεων στους Ταλιμπάν, παραμονή της διαδικτυακής συνόδου κορυφής της G7, που θα είναι αφιερωμένη στο Αφγανιστάν.

«Οι Ταλιμπάν θεωρούνται τρομοκρατική οντότητα στον Καναδά, αλλά θα συζητήσουμε με τους ομολόγους μας της G7 για να δούμε ποια θα είναι τα επόμενα βήματα», πρόσθεσε. ΑΡνήθηκε να διευκρινίσει αν τάσσεται υπέρ της συνέχισης της επιχείρησης εκκένωσης της Καμπούλ και πέραν της 31ης Αυγούστου, δηλαδή της ημερομηνίας που έχει ορίσει η αμερικανική κυβέρνηση για την οριστική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν.

 

Αναβολή έναρξης του πρωταθλήματος. Δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ των ομάδων της Super League για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της νέας αγωνιστικής περιόδου.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος και αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ με εξασθένηση από αργά το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην πρωτεύουσα θα κυμανθεί από 22 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

Συμβαίνει στην Αθήνα