back to top
24.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

24.7 C
Athens
Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου, 2024

Κ. Μητσοτάκης: Ώρα για ξεκάθαρες δεσμεύσεις για τα Δυτικά Βαλκάνια

Διαβάστε επίσης

“Δεκαοκτώ χρόνια μετά τη Σύνοδο της Θεσσαλονίκης η οποία για πρώτη φορά άνοιξε την ευρωπαϊκή πόρτα στις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, έχει έρθει η ώρα πια να αναληφθούν ξεκάθαρες δεσμεύσεις όσον αφορά τα Δυτικά Βαλκάνια”, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης από την Σλοβενία όπου θα λάβει μέρος αύριο στην Σύνοδο Κορυφής ΕΕ- Δυτικών Βαλκανίων.

Προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, στο πλαίσιο της Συνόδου, υπογράμμισε ότι ο χρόνος πιέζει και αν η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι απούσα από αυτή την περιοχή δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι άλλοι θα σπεύσουν να καλύψουν το κενό.
Στο σημερινό δείπνο των ηγετών της ΕΕ ο κ. Μητσοτάκης θα ενημερώσει τους εταίρους και για την συμφωνία που υπέγραψε η χώρα μας με την Γαλλία, ενώ θα επαναλάβει την ανάγκη να επιταχυνθεί η συζήτηση για την ευρωπαϊκή στρατηγική αυτονομία.

“Πρέπει, επιτέλους, η Ευρώπη να είναι σε θέση να ξεκινήσει τουλάχιστον τη διαδρομή ευθυγράμμισης της οικονομικής της ισχύος με την γεωπολιτική της δύναμη. Ελπίζω, σήμερα, να έχουμε την ευκαιρία να κάνουμε, αναλυτικά, αυτή τη συζήτηση», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στην αυριανή Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Δυτικών Βαλκανίων θα συζητηθεί η στρατηγική σημασία των Δυτικών Βαλκανίων για την Ένωση και η ευρωπαϊκή προοπτική της περιοχής και ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει τη σταθερή υποστήριξη της Ελλάδας στην ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων καθώς και την πεποίθηση για την αποστολή ενός σαφούς μηνύματος στήριξης στις υποψήφιες προς ένταξη χώρες.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα