back to top
19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ε. Μπιλιράκης: Οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο, εάν νοσήσουν και εισαχθούν σε ΜΕΘ έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν

Διαβάστε επίσης

«Οι έγκυες πρέπει να κάνουν το εμβόλιο καθώς έχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να εισαχθούν σε ΜΕΘ εφόσον νοσήσουν κι από τη στιγμή που θα μπουν δυστυχώς σύμφωνα με έρευνες έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να καταλήξουν», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Κατερίνα Παπαβασιλείου ο κλινικός καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου της Κύπρου Ευριπίδης Μπιλιράκης.
Ο κ. Μπιλιράκης τόνισε πως συνήθως στο πρώτο τρίμηνο εγκυμοσύνης σκέφτεσαι να δώσεις ακόμα και ντεπόν, ωστόσο έχουν δοθεί δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων mrna σε εγκύους σε αυτό το στάδιο και φαίνεται πως δεν υπήρχαν σοβαρές παρενέργειες: «προσωπικά και για το πρώτο τρίμηνο της κύησης -αν και δεν έχει βγει οδηγία- θα ήμουνα θετικός. Από τους τρεις μήνες και μετά δεν το συζητάω καν πως θα πρέπει να εμβολιαστούν, το ίδιο και όσες γυναίκες προγραμματίζουν να μείνουν έγκυες»

Τέλος ο κ. Μπιλιράκης υπογράμμισε πως «στις ανεμβολίαστες γυναίκες που είναι έγκυες και νοσούν έχει παρατηρηθεί υπολειπόμενη ανάπτυξη στα έμβρυα καθώς επίσης έχουν παρατηρηθεί αποβολές και πρόωροι τοκετοί»

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα