back to top
27.9 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

27.9 C
Athens
Κυριακή, 25 Αυγούστου, 2024

Τ. Παναγιωτόπουλος: Δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ενός lockdown

Διαβάστε επίσης

«Δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Θεοδόση, ο Επιδημιολόγος και μέλος της Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Περιστατικών Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες, Τάκης Παναγιωτόπουλος.

« Η κουβέντα δεν θα γίνει lock down ποτέ, δεν είναι συνετή κουβέντα, διότι η αβεβαιότητα είναι μεγάλη, είμαστε σε μια άνοδο των κρουσμάτων και είναι σαν να δίνεις το μήνυμα ότι κατά βάση έχουμε τελειώσει»

Σημείωσε πως τα νέα μέτρα ναι μεν είναι προς τη σωστή κατεύθυνση ωστόσο εκτίμησε ότι χρειάζονται και επιπλέον μέτρα.

«Έτσι όπως είναι τώρα τα δεδομένα, ιδιαίτερα στις πιο επιβαρυμένες περιοχές, θα πρέπει να τεθεί το ζήτημα του περιορισμένου αριθμού ατόμων και αυτό αφορά και στα μέσα μαζικής μεταφοράς. Εκεί δεν είναι δυνατόν να συνεχίσουμε σαν να μην υπάρχει το πρόβλημα»

Επισήμανε τη σημασία των rapid test της τήρησης μέτρων όπως μάσκες, αποστάσεις και αποφυγή συγχρωτισμού και από τους εμβολιασμένους πολίτες.

«Είχε δοθεί το αίσθημα ότι τελειώσαμε με την πανδημία και η αίσθηση ότι αφού εμβολιαστήκαμε δεν χρειάζεται να παίρνουμε μέτρα προφύλαξης. Λάθος. Αυτό που πρέπει να γνωρίζουμε είναι ότι το μεγάλο όφελος του εμβολίου είναι ότι προλαμβάνει τη σοβαρή νόσο, αυτό που δεν προλαμβάνει τόσο αποτελεσματικά είναι τη μετάδοση»

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα