back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Σ. Καφούνης: Σε εορταστικούς ρυθμούς τα εμπορικά καταστήματα ωστόσο δεν μπορεί να καλυφθεί το οικονομικό κενό που προκάλεσε η πανδημία

Διαβάστε επίσης

«Από το προηγούμενο Σάββατο μπήκαμε σε εορταστικούς ρυθμούς ωστόσο τα νούμερα δεν έχουν φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα του 2019 που ήταν και ο δικός μας στόχος» δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης.

«Δυστυχώς η πτώση που καταγράφηκε- μετά την ενεργοποίηση των νέων αυστηρών μέτρων για την είσοδο στα καταστήματα- συνεχίζεται μέχρι και σήμερα» υπογράμμισε.

Εκτίμησε ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να καλυφθούν τα οικονομικά κενά που προκάλεσε η πανδημία» και χαρακτήρισε «σημαντικό το γεγονός να συνεχίσει να δουλεύει η αγορά χωρίς νέα μέτρα, έτσι ώστε και οι καταναλωτές να ευχαριστηθούν τη βόλτα τους στη στολισμένη πόλη αλλά και οι καταστηματάρχες να βλέπουν την κίνηση να αυξάνεται ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους».

Σχολίασε ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις έχουν δώσει μια τεράστια μάχη για να απορροφήσουν κάθε αύξηση στις τιμές των προϊόντων «Δεν έχουμε ανατιμήσεις, οι τιμές είναι εξαιρετικά σωστές, είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος εμφανίστηκε αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας λέγοντας ότι τα δύσκολα τα αφήσαμε πίσω. «’Έχουμε ένα μικρό δύσκολο διάστημα μπροστά μας αλλά οι εμβολιασμοί προχωρούν με γοργούς ρυθμούς, εύχομαι να μην έχουμε άλλες απώλειες και να αφήσουμε την πανδημία πίσω μας».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα