back to top
34.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

34.3 C
Athens
Σάββατο, 24 Αυγούστου, 2024

CAS: Η Βαλίεβα συνεχίζει στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Διαβάστε επίσης

Το CAS αποφάσισε ότι η Καμίλα Βαλίεβα μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες παρά την παραβίαση του κανονισμού αντιντόπινγκ.

Στο κενό έπεσε η προσφυγή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής κατά τη απόφασης της RUSADA να δώσει προσωρινή άδεια στην Καμίλα Βαλίεβα για να συνεχίσει να αγωνίζεται στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η 15χρονη Ρωσίδα βρέθηκε θετική σε έλεγχο ντόπινγκ που έγινε τον Δεκέμβριο, ωστόσο το αποτέλεσμά του έγινε γνωστό στις 8 Φεβρουαρίου και έκτοτε ακολούθησε μία διαμάχη ανάμεσα στη ΔΟΕ και τον οργανισμό αντιντόπινγκ της Ρωσίας ο οποίος χορήγησε προσωρινή άδεια συμμετοχής στην 15χρονη αθλήτρια φαινόμενο.

Κλειδί στην υπόθεση έπαιξε το γεγονός ότι η Καμίλα Βαλίεβα είναι κάτω από 16 ετών και βρίσκεται υπό ειδικό καθεστώς στους κανονισμούς του WADA και η ουσία στην οποία βρέθηκε θετική δεν επηρεάζει την αγωνιστική της επίδοση έπαιξαν καθοριστικό ρόλο.

Πάντως η υπόθεση δεν τελείωσε εδώ καθώς η 15χρονη Ρωσίδα θα μπει στη μάχη για ένα ακόμα μετάλλιο από την Τρίτη (15/02), όμως μετά την ολοκλήρωση των Αγώνων είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει και συνέχεια σε αυτή την ιστορία.

Απόστολος Βαξεβανέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα