back to top
28 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

28 C
Athens
Δευτέρα, 26 Αυγούστου, 2024

Γεννηματά μετά τη συνάντηση της με την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων: Υπάρχει ζήτημα δημοκρατίας στον τόπο

Διαβάστε επίσης

Σε μια υψηλού πολιτικού συμβολισμού κίνηση η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε νωρίτερα το μεσημέρι, με το προεδρείο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στον απόηχο της ανακοίνωσης της Ένωσης περί θεσμικής εκτροπής μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση Νοβάρτις και τις αλλεπάλληλες παρεμβάσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

Η συνάντηση διήρκησε περίπου 40 λεπτά και πραγματοποιήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της κ. Γεννηματά. Δεν εντάσσεται δηλαδή, όπως επισημαίνεται απο τους επιτελείς του Κινήματος Αλλαγής στο πλαίσιο της πρόσκλησης που απηύθυνε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης προς τους επικεφαλής των δημοκρατικών δυνάμεων της χώρας για απο κοινού αποτροπή της επιχειρούμενης θεσμικής εκτροπής, πληροφορία είδε το φως της δημοσιότητας χθες σε ενημερωτικές ιστοσελίδες.

Μετά το πέρας της συνάντησης η κ. Γεννηματά επισήμανε εκ νέου οτι υπάρχει ζήτημα Δημοκρατίας στον τόπο, κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα και την κυβέρνηση για απροκάλυπτη-όπως είπε- η κ. Γεννηματά προσπάθεια να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη και να την υποτάξουν στην εξυπηρέτηση των κομματικών τους στόχων. Γι’ αυτό-τόνισε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής- και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων μιλά για θεσμική εκτροπή.

Η Φώφη Γεννηματά , επανέλαβε οτι οι μεθοδεύσεις εντείνονται. Με ωμές καθεστωτικές αντιλήψεις και ενέργειες που παραπέμπουν σε παρακράτος. Η πρόεδρος τους Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε εκ νέου σε δεξιά συνιστώσα ,ασκώντας σφοδρή κριτική . Οι επιθέσεις που γίνονται με την κάλυψη και καθοδήγηση του ίδιου του Πρωθυπουργού κατά δικαστικών λειτουργών,ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Γεννηματά, διευκολύνουν και το έργο της δεξιάς συνιστώσας της Κυβέρνησης, που εκτελεί το σχέδιο άλωσης της Δικαιοσύνης.

Καταλήγοντας, η Φώφη Γεννηματά υπογράμμισε οτι το Κίνημα Αλλαγής είναι εδώ για να προασπίσει την ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών, την Συνταγματική αρχή της διάκρισης των εξουσιών, την λειτουργία του κράτους Δικαίου. Είμαστε εδώ -τόνισε -για να εγγυηθούμε την ομαλή λειτουργία της Δημοκρατίας.

Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα