back to top
26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

26.1 C
Athens
Πέμπτη, 22 Αυγούστου, 2024

Π. Τσακλόγλου: Η λειτουργία των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης νέα σελίδα στην κοινωνική ασφάλιση

Διαβάστε επίσης

Την ενίσχυση των αρμόδιων εποπτικών αρχών και την δημιουργία ενιαίας εποπτικής δομής για τον κλάδο των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ), προανήγγειλε ο υφυπουργός Εργασίας Πάνος Τσακλόγλου, από το βήμα ημερίδας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης.

ο υφυπουργός Εργασίας, επισήμανε ότι αποτελεί μονόδρομο για την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς τις εναλλακτικές μορφές ασφάλισης.

Εντωμεταξύ, ο καθηγητής Πλάτων Τήνιος, κατά την διάρκεια παρέμβασης του στο 7ο Οικονομικό Forum των Δελφών υπογράμμισε ότι «στην Ελλάδα είμαστε ασφαλιστικά αναλφάβητοι». Όπως ανέφερε, ο κάθε τομέας, ιδιωτικός και δημόσιος, έχει τα δικά του δυνατά σημεία και αναγνώρισε ότι, «στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα απαιτείται η παρουσία του κράτους, προκειμένου να εξασφαλίσει το μέγεθος, αλλά και η στήριξη προς όλους όσοι δεν έχουν οικονομικές δυνατότητες».

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Μιλτιάδης Νεκτάριος, προειδοποιώντας ότι αν δεν υπάρξει σοβαρός σχεδιασμός στο ασφαλιστικό, «οι εξελίξεις θα είναι δραματικές τα επόμενα χρόνια».

«Η Ελλάδα είναι κλασική περίπτωση χώρας που δεν έκανε κανέναν σχεδιασμό τα τελευταία 40 χρόνια και άφησε όλο το βάρος των συντάξεων στον κρατικό τομέα, με τα γνωστά αποτελέσματα: Μειώσεις συντάξεων και συσσώρευση χρέους, από το 2000 μέχρι σήμερα φθάνει στα 300 δισεκατομμύρια. Πρέπει να βρούμε ένα κατάλληλο ισοζύγιο μεταξύ της κρατικής, ιδιωτικής και επαγγελματικής ασφάλισης, κάτι το οποίο μπορεί να οδηγήσει και σε συσσώρευση κεφαλαίου», υπογράμμισε.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα